Memurların temmuz maaş artışlarında takvim nasıl işleyecek?

Memurların temmuz maaş artışlarında  takvim nasıl işleyecek?
Emekli maaşlarının düzeltilmesi ve en düşük memur maaşının 22 bin lira olarak belirlenmesi için çalışmalara hız verildi. AK Parti milletvekilleri tarafından üzerinde çalışılan 5-6 maddelik düzenleme ile en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkması..

28 Mayıs seçimlerinin ardından 28. Dönem Meclis toplandı ve önce milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti. Numan Kurtulmuş'un TBMM Başkanlığı'na seçilmesiyle birlikte dikkatler komisyonların oluşumuna çevrildi.

Memurların temmuz maaş artışlarında takvim nasıl işleyecek?

Kurban Bayramı'na kadar olan süre içinde, ihtisas komisyonlarında partilerin temsil edileceği üye sayısı belirlenecek. Partiler, milletvekili sayılarına göre bu dağılımı yapacak ve üye isimlerini bildirecek. Daha sonra komisyon başkanları seçilerek Meclis yasama çalışmalarına başlayacak.

AK Parti grubu, TBMM'nin tatil yapmadan önce yasalarla ilgili çalışmalara başladı. İlk teklif memur ve emekli maaşlarıyla ilgili olacak. Bu düzenleme, en düşük emekli maaşının artırılması konusunda olumsuz etkilenen emekli maaşlarının düzeltilmesini de içerecek. Meclis tarafından üzerinde çalışılan yasa teklifine göre, emekli maaşlarında kademeli bir artış getirilecek. Bu şekilde, yüksek prim ödeyenlerin daha yüksek maaş alması sağlanacak.

İkramiyeler ne zaman hesaplara yatırılacak?

Bayram tatili 24 Haziran'dan itibaren 9 güne uzarken, emekli aylığı ve ikramiye ödemeleri 17 Haziran'dan itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.