Memurların maaş zam oranını hakem heyeti belirleyecek

Memurların maaş zam oranını hakem heyeti belirleyecek
7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kısmi anlaşma kararı çıktı. Hizmet kollarının taleplerinde anlaşma sağlanırken, 2024 ve 2025 zam oranlarına uzlaşılmadı. Memurların maaş zam oranını hakem heyeti belirleyecek

Memur ve memur emeklisinin maaşlarına 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zam oranlarının belirleneceği 7.dönem toplu sözleşme görüşmeleri dün gece itibariyle sonuçlandı.

Memur Sen ile hükümet arasında yaklaşık 1 aydır yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde kısmı anlaşma kararı çıktı. Memur Sen'e bağlı 11 hizmet kolunun talepleri konusunda hükümet ile anlaşma sağlanırken, memurların genel maaş zammı konusunda uzlaşıya varılmadı.

Bu durumda devreye hakem heyeti girecek ve son kararı verecek. 11 kişiden oluşan hakem heyetinin verdiği zam kararı kesin olacak.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinin sonuçlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Oransal kısımda mutabakat sağlayamadık. Oransal kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak ama genel toplu sözleşmeye ilişkin oransal zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi 11 hizmet kolunda mutabakatla toplu sözleşme sonuçlandı."