Memurlara kira yardımı TBMM'ye geldi

Memurlara kira yardımı TBMM'ye geldi
Son dönemlerde artan fahiş kiralar sonrasında gündeme gelen memurlara kira yardımı TBMM'ye geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'e emekli ve memurlar için kira yardımı kanun teklifini sunarak konuyu gündeme getirdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'e emekli ve memurlar için kira yardımı kanun teklifini sunarak konuyu gündeme getirdi ve teklifin TBMM Genel Kurulu'nda hızla görüşülmesini talep etti.

Gürer, Meclis'teki konuşmasında, ekonomik krizin kiracıları da etkilediğini belirterek, hükümetin yüzde 25 üst sınır koymasına rağmen kira artışlarının hızla yükseldiğine dikkat çekti. Kiracıların ev bulma ve kira ödeme konusunda zorluklar yaşadığını ifade eden Gürer, sınırlı sayıda kiralık ev bulunduğunu ve kira fiyatlarının sürekli arttığını dile getirdi. Kiracıların ne yapacaklarını düşündüğünü belirtti.

Gürer, evi olmayan emekli vatandaşlara asgari ücretin üçte ikisi kadar kira yardımı yapılmasını ve kamu kurumunda çalışanlara ise 4 bin lira kira yardımı yapılmasını öneren kanun tekliflerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğunu açıkladı. Ayrıca, kamu çalışanlarına her yıl Tüketici Fiyat Endeksi oranında ek zam yapılması gerektiğini vurguladı. Gürer, emekli ve kamu çalışanlarına katkı sağlayacak kanun tekliflerinin acilen gündeme alınarak görüşülmesini talep etti.