Memurlar dört gözle bekliyor! Zam teklifi için geri sayım başladı..

Memurlar dört gözle bekliyor! Zam teklifi için geri sayım başladı..
Memur maaşlarına Ağustos ayında yapılacak olan zam teklifi için geri sayı başladı. Hükümet ilk resmi teklifini 14 Ağustos tarihinde yapacak..

Memurların merak içinde beklediği gün geliyor. 10 gündür devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde nihayet beklenen gün geldi ve zam teklifi için geri sayı başladı.

kesfet1.jpg

Memurlar dört gözle bekliyor! Zam teklifi için geri sayım başladı..

Memur Sen'in memurları temsil ettiği toplu sözleşme masasında, hükümet ile yürütülen pazarlıklarda, hükümet resmi teklifini ilk kez 14 Ağustos günü memurlara iletecek.

Memur Sen toplu sözleşme öncesinde açıkladığı taleplerde 2024 yılı için birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 olmak üzere toplam yüzde 70; 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla yüzde 25 ve yüzde 15 olmak üzere toplam yüzde 40 zam istiyor. Ayrıca Memur-Sen, memurlar için aylık 7 bin 650 TL kira yardımı, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi, 8 bin 77 TL seyyanen zammın emekli memurlara da yansıtılmasını istemişti.

Bu taleplerin ne kadar hükümet tarafından kabul edilecek? yada hükümetin teklifi ne olacak? 14 Ağustos günü belli olacak. Ancak hükümet kanadından yapılan her açıklamada memur sendikalarıyla uzlaşı içinde olma mesajı verilmişti.