Memura Kira Yardımı Detayları Açıklandı

Memura Kira Yardımı Detayları Açıklandı
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, toplu sözleşme sürecinde memurlara yönelik kira yardımı hakkında bilgi verdi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, toplu sözleşme sürecinde memurlara yönelik kira yardımı hakkında açıklamalarda bulundu. Memur-Sen, 24 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşacakları 120 maddeden oluşan tekliflerini hazırlamak için sahadan gelen talepleri dikkate aldıklarını ve bilimsel verileri göz önünde bulundurduklarını ifade etti. Tekliflerinin ana omurgasını 2024-2025 yıllarındaki maaş ve aylık artışlarının oluşturduğunu belirten Tonbul, kira yardımı konusunda da ısrarcı olduklarını dile getirdi.

Tonbul, kamu çalışanlarının aileleriyle huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamak amacıyla kira yardımı teklifini önemsediklerini ve sürecin masaya yatırılacağını belirtti. Ayrıca, 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve en düşük memur maaşının, en düşük kamu işçisinin ücretinden düşük olmaması gibi önemli konuları da gündeme getireceklerini söyledi. Görüşmelerde, maaş artışı kadar sosyal haklar konusunda da ısrarcı olacaklarını belirtti.

Memur-Sen'in teklif dosyasında, mühendisler, müdürler, şefler, genel idari hizmetler sınıfı ve diğer teknik personel başta olmak üzere ihmal edilen tüm grupların taleplerine de yer verildiğini vurgulayan Tonbul, memur emeklilerinin aylık artış beklentilerinin karşılanmasına yönelik teklifleri de sözleşme masasına taşıyacaklarını söyledi. Bu kapsayıcı içerikli teklif dosyasının, memur ve memur emeklilerinin haklarının korunması ve iyileştirilmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti.