Memura Büyükşehir Tazminatı

Memura Büyükşehir Tazminatı
Büyükşehir tazminatı talebi, memurların kira ve yaşam maliyetlerini dengelemeye yönelik bir adım olarak öne çıktı. Bunun toplu sözleşme görüşmelerinin önemli kazanımlarından birisi olması için Memur Sen'in masada gündemde tutmak istediği konulardan birisi

Memur Sen Antalya Temsilcisi Eyüp Bülent Miran, 7. dönem toplu sözleşme sürecinden önemli kazanımlar elde etmeyi hedeflediklerini belirtti. Fahiş kiralara dikkat çeken Miran, atamalarda yüksek kiralar nedeniyle "büyükşehir tazminatı" verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Konfederasyonları olan Memur Sen, 2024 ve 2025 yılları için kamu görevlilerinin mali haklarını iyileştirmeyi amaçlayan tekliflerde bulunacaklarını açıkladı. 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil olarak toplamda yüzde 70 zam talep edeceklerini belirtti. 2025 yılı için ise ekonomik verilerin ve enflasyon rakamlarının iyileşeceğine inanarak altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil olarak yüzde 40 zam talep edeceklerini ifade etti.

Antalya'da yaşanan göç nedeniyle ev fiyatları ve kiraların ciddi oranda yükseldiğine dikkat çeken Miran, bu durumun memurların atama taleplerinin iptaline yol açtığını aktardı. Antalya ve benzer büyükşehirlerde tayin taleplerinin iptal edilmesine yönelik artan taleplerin olduğunu belirtti. Bu nedenle büyükşehir tazminatı taleplerinin olduğunu ve memurlara kira yardımı, ulaşım yardımı gibi desteklerin verilmesini istediklerini ifade etti.

Bu taleplerin özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nda önemli oranda kabul edildiğini söyledi ve büyükşehir tazminatı konusunda memurların kiralar konusunda desteklenmesini arzuladıklarını vurguladı.