Memura 9 bin 700 tl bayram ikramiyesine ilk olumlu yanıt geldi

Memura 9 bin 700 tl bayram ikramiyesine ilk olumlu yanıt geldi
Memur Sen'in taleplerinden olan memurlara dini bayramlarda ayrı ayrı 4 bin 850 toplamda 9 bin 700 tl bayram ikramiyesine ilk olumlu yanıt geldi. İşte detaylar..

Memurlara tıpkı emeklilere olduğu gibi dini bayramlarda ayrı ayrı olmak üzere bayram ikramiyesi verilmesi konusuna ilk olumlu yanıt geldi.

7. dönem toplu sözleşme masasında hükümet ile pazarlık edecek olan memur sen'in en önemli taleplerinden birisi memurlara bayram ikramiyesi verilmesi hususu.

Yetkili sendika uzun süredir memurlara bayram ikramiyesi konusunda ısrarlarını sürdürürken, bu konuyu 1 ağustos tarihinde başlayacak olan toplu sözleşme metnine yazdı. Sendika yaptığı açıklamada, toplu sözleşme masasında tüm memurlara dini bayramlarda ayrı ayrı 4 bin 850 tl toplamda 9 bin 700 tl bayram ikramiyesi verilmesini istedi.

Memura 9 bin 700 tl bayram ikramiyesine ilk olumlu yanıt geldi

Memur Sen'in bu taleplerine ilk olumlu yanıt ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Geçtiğimiz gün memur sen'den talepleri resmi olarak alan Bakan Işıkhan, bugün yaptığı açıklamada, memur ve memur emeklilerinin 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin olarak, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız" dedi