Memura %24.45 enflasyon + Toplu sözleşme zammı geliyor

Memura %24.45 enflasyon + Toplu sözleşme zammı geliyor
Merkez Bankasının enflasyonu yüzde 58 olarak güncellemesiyle birlikte, sene sonunda memurlara yüzde 24,45 enflasyon + toplu sözleşme zammı geliyor.. İşte detaylar..

Memur maaşlarına temmuz ayında yapılan yüzde 17,55 oranında zam ile birlikte 8 bin 77 seyyanen zam yapıldı. Temmuz zammı oranının belli olmasından sonra gözler Ocak ayında gelecek zamma çevrildi. Peki memur maaşlarına ocak ayında ne kadar zam yapılacak? Enflasyon ek zammı ve toplu sözleşme zammı ne kadar olacak?

Memura %24.45 enflasyon + Toplu sözleşme zammı geliyor

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde açıkladığı kararda 2023 yılı sonu enflasyon oranını revize etti ve yüzde 58 olarak açıkladı. Merkez Bankasının bu açıklamasından sonra, Ocak ayında memur maaşlarına gelecek enflasyon ek zam oranı büyük oranda netleşti.

kagit-madeni-para.jpg

Merkezin enflasyonu yüzde 58 olarak öngörmesiyle birlikte, memur maaşlarına yıl sonunda yüzde 24,45 enflasyon farkı zammı gelme ihtimali yükseldi. Bu zam oranı üzerine, şu anda devam eden görüşmelerden çıkan toplu sözleşme zammı oranının eklenmesiyle birlikte, Ocak ayında memur maaşlarına Memura %24.45 enflasyon + Toplu sözleşme zammı ihtimali güçlendi.