Memur Zammı TBMM'den Neden Bekletiliyor? Yoksa Zam Oranı Artırılacak mı?

Memur Zammı TBMM'den Neden Bekletiliyor? Yoksa Zam Oranı Artırılacak mı?
Memur ve emekliye verilecek zam oranı açıklanmış ve ilgili yasa TBMM'ye gönderilmişti. Ancak memur ve emekli zammı yasası bir türlü TBMM genel kurula gelmiyor.. Yoksa Zam Oranı Artırılacak mı?

Memur ve emeklinin uzun süredir beklediği temmuz maaş zam oranı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Memur maaşlarına yüzde 17,55 oransal ve 8 bin 77 lira seyyanen zam oranı açıklanırken, emekli maaşlarına ise sadece yüzde 25 oranında zam yapılacağı açıklanmıştı.

İlgili yasal düzenleme Memur maaşlarına yüzde 17,55 oransal ve 8 bin 77 lira seyyanen zam, emeklilere ise sadece yüzde 25 oranında zam olacak şekilde tartışmalara rağmen plan ve bütçe komisyonunun da kabul edildi. Sonrasında ise TBMM'ye gönderildi.

Ancak ilgili zam yasası başta AK parti ittifakı üyesi MHP olmak üzere bir çok kesim tarafından yetersiz olduğu için eleştiriliyor ve normalde dün görüşülmesi beklenen zam yasası bilinmeyen nedenle bugüne ertelendi ve hala genel kurula gelmiş değil.

Durum böyle olunca bazı kesimler de memur ve emekli zamları revize edilecek iddialarını ortaya atmaya başladı. Memur ve emekli zamlarını içeren yasal düzenlemenin meclis genel kuruluna geldiğinde memur ve emekli zamlarının son halini öğrenmiş olacağız.

Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin emekli zammını az bulması ve emekli maaşlarına seyyanen zam istemesi de milyonlarca emekliye umut oldu..

mebhocam.com.tr/ Özel Haber

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları mebhocam.com a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.