Memur ve emekli zam teklifinin ilk bölümü meclisten geçti

Memur ve emekli zam teklifinin ilk bölümü meclisten geçti
Memur maaşlarına yüzde 17,55 oransal ve 8 bin 77 lira seyyanen, emekli maaşlarına ise yüzde 25 oranında zam yapılmasına imkan tanıyan zam teklifinin ilk bölümü meclisten geçti.

Memur ve emekli zam teklifinin ilk bölümü meclisten geçti

Milyonların gözü kulağı mecliste görüşülen temmuz ayı zam teklifinde. Milyonlarca memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında gelecek zam oranının revize edilmesini umut içinde beklerken, Memur maaşlarına yüzde 17,55 oransal ve 8 bin 77 lira seyyanen, emekli maaşlarına ise yüzde 25 oranında zam yapılmasına imkan tanıyan zam teklifinin ilk bölümü meclisten geçti.

Kanun teklifinin birinci bölümü üzerinde yapılan görüşmeler tamamlandı.

Teklifin görüşmeleri sırasında bazı milletvekilleri, deprem bölgesindeki koşulların ağırlaşmasını ve depremzedelerin mağduriyetlerini dile getirdi. Kanun teklifinin bazı maddelerine ilişkin eleştiriler ve itirazlar da yapıldı.

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Türkiye İşçi Partisi'nden ( TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliye durumuyla ilgili bir kararın açıklanacağını belirtti ve bu durumu siyasi bir müdahale olarak değerlendirdi.

Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın'ın Kürtçe ve Arapça selamlama yapması tartışmalara neden oldu. Bu konuda yapılan tartışmalarda TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder müdahale etti ve konuşmanın devam etmesini istedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise kurallara uyulması gerektiğini belirtti. Görüşmelerin ardından kanun teklifinin ikinci bölümü üzerindeki görüşmelere geçildi.