Memur-Sen'den Bakanlık ziyareti: Memur maaşlarındaki taleplerini bildirdi! Ücret dengesizliği görüşüldü..

Memur-Sen'den Bakanlık ziyareti: Memur maaşlarındaki taleplerini bildirdi! Ücret dengesizliği görüşüldü..
Memur-Sen, kamu görevlileri arasında ücret dengesizliğinin giderilmesi ve birinci dereceye yükselen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi taleplerini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye iletti..

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın liderliğindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye kamu görevlilerinin çalışma hayatına ilişkin bir dizi talepte bulundu. Yapılan görüşmelerde, düzenlemede kapsam dışı bırakılan başta şef ve teknikerler olmak üzere, birinci dereceye yükselen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi talep edildi.

Ayrıca, yüksek enflasyon, emtia fiyatlarındaki artış ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremin piyasaya yansıması sonrasında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin hatırlatıldığı görüşmelerde, kamu görevlileri ve 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emekliler için de benzer bir iyileştirmenin yapılması gerektiğine işaret edildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI HATIRLATILDI

memur-senden-bakanlik-ziyareti-memur-maaslarindaki-taleplerini-bildirdi-ucret-dengesizligi-goru (2)

Kamu personel sistemi arasındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi için, şube müdürleri, müdürler, mühendisler ve diğer teknik ve idari personel arasındaki ücret dengesizliğinin düzeltilmesi talebi de gündeme geldi. Ayrıca, sistemin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve adil bölüşümü destekleyici bir sistemin inşa edilmesi için, bozulan ücret dengesinin düzeltilmesi talebi de dile getirildi. Görüşmede, deprem bölgesinde görev yapan kamu personeline fazla çalışma ücreti, tazminat ve ek tazminatların tavan miktardan ödenmesi ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi gibi talepler de masaya yatırıldı. Heyet, taleplerin hayata geçirilmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den destek beklediklerini belirtti.

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN KADROYA ALINSIN

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye gerçekleştirdikleri ziyarette kamu görevlilerinin çalışma hayatına ilişkin birçok talepte bulundu. Ayrıca, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, SGK personeline fazla çalışma tazminatı ödenmesi, 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesinde öngörülen zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması, 4/C'den 4/B'ye geçen sözleşmeli personelin unvanlarına uygun kadrolara geçirilmesi gibi talepler de dile getirildi. Görüşmede ayrıca, Dışişleri Bakanlığı yurt dışı sözleşmeli personelinin maaşlarının iyileştirilmesi ve aile yardımı ödeneğinin emekli kamu görevlilerine de verilmesi talepleri de iletildi.