Memur maaşlarına yüzde 45 zam geliyor

Memur maaşlarına yüzde 45 zam geliyor
Kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zam sonrasında memur maaşlarına da Temmuz ayında yüzde 45 zam yapılacağı sinyali AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi.

Seçim öncesi müjdeler devam ederken, bir müjdede dün kamu işçilerine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 45 oranında zam yapıldığı ve bunun yanında en düşük işçi maaşının 15 bin liraya yükseltildiğini duyurdu.

Bu müjde sonrasında memurlar ve memur sendikaları seyyanen zam isteklerini yineledi. Ancak Erdoğan, memurlara maaş zammı için Temmuz ayını işaret etti. Erdoğan, temmuz ayına memur maaşlarına enflasyon ek zammı ile birlikte refah payı zammı çalışmasını yürüttüklerini duyurdu. Bu açıklama sonrasında Memurlar temmuz ayında maaşlarına gelecek toplam zam oranını merak ederken konuyla ilgili bir önemli açıklamada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi.

Memur maaşlarına yüzde 45 zam geliyor

Dağ, Kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zam sonrasında memur maaşlarına da Temmuz ayında yüzde 45 zam yapılacağı sinyalini verdi.

Dağ memur maaşlarına zam konusuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu:

''Cumhurbaşkanımız, kamu işçilerine verilecek zam oranını açıkladı. Yüzde 45 ve en düşük kamu işçisi brüt 15 bin lira maaş alacak. Memurlarla ilgili ikinci dönem maaş görüşmeleri temmuz ayında yapılıyor. Memurlar için yapılması planlanan, düşünülen oranı da burada görebiliyoruz. Bizim yaptığımız görüşmelerde bu çerçevede bir sürecin olacağını söyleyebiliriz. Yüzde 45'lik oran, o dönemde de konuşulacak inşallah.''