Memur maaşlarına oransal zam ile seyyanen destek zam masada

Memur maaşlarına oransal zam ile seyyanen destek zam masada
Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam konusu netlik kazanmaya başladı. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması ile birlikte diğer memurların maaşlarına oransal zam ile seyyanen destek zam masada

En düşük memur maaşının Temmuz ayında net 22 bin liraya yükseltilmesi için Meclis'ten geçmesi için çalışmalar devam ediyor. Diğer memurların maaş artışları da bu bağlamda önem arz etmektedir. Maaş artışının ücretler arasındaki farkı dikkate alarak kademeli bir şekilde gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Ayrıca, memurlara oransal zamın yanı sıra seyyanen zam yapılması formülü üzerinde de durulmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı "En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak" açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Kararın Temmuz ayında TBMM'den geçmesi planlanırken, masada memura oransal zammın yanı sıra seyyanen zam yapılması bulunmaktadır.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, memur maaşlarındaki artışla ilgili olarak TRT Haber'e açıklamalarda bulunarak, "Kamu görevlilerinin en çok merak ettiği konu diğer kamu çalışanlarına bu artışın nasıl yansıtılacağıdır. Temel beklenti, kişinin unvanı ve kıdemini dikkate alarak maaşlar arasındaki farklılığı göz önünde bulunduran kademeli bir artış yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Maaşlara oransal zam ile birlikte seyyanen zam masada

Masadaki formüllerden biri, öncelikle maaşlara oransal bir zam yapılması ve buna ek olarak seyyanen zam uygulanmasıdır. Bunun yanı sıra, farklı formüller de masada bulunmaktadır. Kesin olan şey, kamu çalışanlarının Temmuz ayında maaşlarında bir artış olacağıdır.

Memurlar her ayın 15'inde maaşlarını alırken, bordroların açıklanma süreleri göz önüne alındığında zam oranının 5-6 Temmuz tarihlerinde belirlenmesi gerekmektedir. 5 Temmuz'da TÜİK enflasyon verisini açıklayacak ve toplu sözleşmeye göre alınacak zam da o gün netleşecektir.