Memur maaşlarına 5000 TL seyyanen zam

Memur maaşlarına 5000 TL seyyanen zam
Memurların temmuz ayı maaş zam oranı yavaş yavaş netlik kazanıyor. Bu doğrultuda, en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine çıkarılması için taban maaş alan memurlara 5000 TL seyyanen zam yapılması bekleniyor

Memur ve emekli maaşlarında artış için hazırlıklar hız kazanıyor. TBMM, Kurban Bayramı tatilinin ardından çalışmalara başladı ve memur ve emekli maaşlarını da içeren bir torba kanun teklifi görüşmelerine başlamayı planlıyor.

Milyonlarca çalışan için Meclis'teki görüşmeler önemli bir rol oynayacak. Memur ve emekli maaşlarındaki artışı içeren torba kanun teklifinin görüşmelerinin başlaması TBMM'de bekleniyor. 5 Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon oranı temel alınarak, memurlara ve memur emeklilerine zam yapılacak. Enflasyon farkı zammının ardından, en düşük memur maaşının 22 bin TL olması için gerekli yasal düzenlemeler Meclis'e sunulacak. Aynı şekilde, emeklilere yapılacak zam da belirlenecek. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasıyla birlikte, emekli maaşlarındaki eşitsizliğin giderilmesi için seyyanen zam formülü üzerinde çalışmalar yapılacak.

5000 TL seyyanen zam yapılacak

Haziran ayı enflasyon farkı açıklanmasının ardından, memur ve emekli maaşlarını içeren torba kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Beklenti anketlerine göre, haziran ayında enflasyon farkının yüzde 17 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu doğrultuda, en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine çıkarılması için taban maaş alan memurlara 5000 TL seyyanen zam yapılması bekleniyor. Emekli maaşlarındaki eşitsizliği gidermek içinse seyyanen zam formülü üzerinde çalışmalar yürütülecek.

İşverenlere destek sağlanacak

Torba kanun teklifi kapsamında, küçük işletmelere sağlanan asgari ücret desteği 400 TL'den 500 TL'ye yükseltilecek. Asgari ücret desteği, önümüzdeki 6 ay boyunca 500 TL olarak uygulanacak. Aynı şekilde, vergi muafiyeti uygulaması da yılın ikinci yarısında da asgari ücrete kadar devam edecek.

Zamlı memur maaşlarının ödemeleri Temmuz sonuna kadar gecikebilir!

Toplamda 1 milyon 860 bin işletme destek alacak

Asgari ücret desteğiyle birlikte, ev hizmetlisi çalıştıran işverenler de dahil olmak üzere yaklaşık 1 milyon 860 bin işletme faydalanacak. Bu çerçevede, kamunun işletmelere yaklaşık 15 milyar TL'den fazla asgari ücret desteği sağlanacak. AK Parti, yeni yasama döneminin ilk ve öncelikli gündem maddesinin memur zammı olduğunu duyurmuş ve mitinglerde açıklanan 22 bin TL taban memur maaşının uygulanacağını belirtmişti.

Yenişafak