Memur maaşları enflasyon karşısında eriyor! Alım gücü giderek düşmeye başladı: Hemen bir düzenleme getirilmeli!

Memur maaşları enflasyon karşısında eriyor! Alım gücü giderek düşmeye başladı: Hemen bir düzenleme getirilmeli!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir televizyon programında memur maaşlarına önemli bir artış yapıldığını söyledi. Ancak TÜİK rakamları ve enflasyon tutarlarına göre kamu çalışanlarının maaşı çok hızlı eriyor..

BASK Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, memur maaşlarının yetersizliği konusunda endişelerini dile getirdi. Öğretici, memurların aldıkları maaşlarla geçinmekte zorlandığını ve reel alım gücünün düştüğünü vurguladı. Kendileri tarafından yapılan araştırmaya göre memur aylıklarının her ay enflasyon karşısında erimeye devam ettiğini ifade etti.

Seçim yaklaştıkça iktidarın, kamu çalışanlarına yönelik toz pembe tablolar çizmeye devam ettiği görülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının alım güçlerini arttırdıklarını ve reel gelirlerin yükseldiğini iddia etti. Ancak Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Bakanın bu açıklamasına tepki göstererek, memurların alım gücünün azaldığını belirtti.

ALIM GÜCÜ ARTMADI, AZALDI

Mehmet Alper Öğretici, ortalama memur maaşının 12 bin TL'nin çok az üzerinde olduğunu belirterek, kamu çalışanlarının alım gücünün reel olarak azaldığını söyledi. Öğretici, verilen artışların hayat pahalılığına yeterli düzeyde yansımadığını vurguladı ve kamu çalışanlarının zor durumda olduğunu ifade etti. Ayrıca, Bakan Bilgin'in açıklamalarına da tepki gösteren Öğretici, alım gücünü yükseltecek artışların bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

ZAM MİKTARI 3 AYDA ERİDİ

memur-maaslari-enflasyon-karsisinda-eriyor-alim-gucu-giderek-dusmeye-basladi-hemen-bir-duzenlem (2)

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarına dikkat çekerek, kamu çalışanlarının alım gücünün azaldığını belirtti. Öğretici, Mart ayında TÜFE’nin yüzde 2,29 arttığını, ENAG’a göre ise aylık enflasyonun yüzde 5,08 arttığını ifade etti. Kamu çalışanlarına yılın ilk 6 ayı için verilen zam miktarının ilk 3 ayda eridiğine dikkat çeken Öğretici, “Kamu çalışanlarının ilk 3 ayda yüzde 4,6 enflasyon alacağı oluşmuştur. Açıklanan bu oran vatandaşın bizzat yaşadığı ve çaresiz kaldığı gerçek enflasyonu da yansıtmaktan uzaktır" dedi. Resmi hesaplamaların TÜİK’in verilerine göre yapılıyor olmasının ve TÜİK’in hesaplamalarının sahada gerçeklerle uyuşmamasının, aylığından başka geliri olmayan memur ve emekliler ile dar gelirli vatandaşların ödediği bedeli artırdığını belirten Öğretici, kamu çalışanlarına alım gücünü yükseltecek artışların yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.