Memur maaş zammını doğrudan etkileyecek olan Haziran ayı enflasyon beklentisi belli oldu

Memur maaş zammını doğrudan etkileyecek olan Haziran ayı enflasyon beklentisi belli oldu
Memurların temmuz ayı maaş zam oranını doğrudan etkileyecek olan Haziran ayı enflasyon beklentisi belli oldu. İşte haziran ayı enflasyon rakamı beklentisi..

Memur ve emeklinin temmuz maaş zammı kriterlerinden birisi olan Ocak - Haziran arasındaki enflasyon verisi 3 Temmuz Pazartesi günü belli olacak.

Pazartesi günü açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamı ile birlikte, gerçekleşen 6 aylık enflasyon ve buna bağlı memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı zam oranı kesinlik kazanacak.

Haziran ayı enflasyon beklentisi belli oldu

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Geçen ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu.

TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye çıktı.

Yıllık enflasyon beklentisi

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,17 iken, bu anket döneminde yüzde 38,55 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 29,84 iken, bu anket döneminde yüzde 30,65 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,74 ve yüzde 18,12 olarak gerçekleşmiştir.