Memur Maaş zammında 22 bin belirsizliği sürüyor!

Memur Maaş zammında 22 bin belirsizliği sürüyor!
Memur Maaş zammında 22 bin belirsizliği sürüyor. En düşük memur maaşının 22 bine çıkartılması zam oranı ile mi yapılacak yoksa emeklilerde olduğu gibi devlet desteği ile mi? İşte detaylar..

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranının detayları henüz netlik kazanmazken Memur Maaş zammında 22 bin belirsizliği sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın daha önceden yapmış olduğu açıklamaya göre en düşük memur maaşı net olarak 22 bin lira seviyesine çıkarılacak.

En düşük memur maaşı dışındaki memur maaşlarında artış nasıl olacak?

En düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine çıkarılması konusunda herhangi bir karışıklık bulunmazken, en düşük memur maaşı dışında maaş alan memurlara nasıl bir zam yapılacak? Cevaplanması gereken önemli sorulardan biriside bu sorudur. Ancak bu konuyla ilgili olarak herhangi bir net açıklama bulunmazken, ilgili yasanın TBMM'ye gelmesiyle bu olay netlik kazanacaktır.

Emeklilerde olduğu gibi devlet desteği ile mi?

En düşük memur maaşının 22 bine çıkartılması zam oranı ile mi yapılacak yoksa emeklilerde olduğu gibi devlet desteği ile mi? Örneğin memur zam oranı %35 açıklansın. 10 bin 400 lira olan en düşük memur maaşı bu zamla 14 bin lira olacak.

kagit-madeni-para.jpg

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Açıklanan Zam Oranı Kadar Artacak

Memurların tüm gelir katsayıları %35 oranında artacak ancak 14 bin liradan 22 bin liraya yükselme devlet desteği ile olacak. Toplamda %111 bir artış varken resmi zam oranı %35 olduğu için öğretmenlerin ek ders artışı, yolluk ücret hesaplaması %111’e göre değil %35’e göre yapılmış olacak. Bu olayda bir çok meslekte ki memurlar için mağduriyet yaratacaktır.