Memur maaş zammı yüzde 32 civarında olacak!

Memur maaş zammı yüzde 32 civarında olacak!
Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde sendikalar ile hükümet merkez bankasının verileri ışığında anlaşırsa memur maaşlarına yüzde 32 civarında zam gelecek..

Kamu çalışanlarının önümüzdeki iki yıl boyunca ekonomik, özlük ve sosyal haklarının görüşüldüğü 7. Toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren görüşmeler için Sendikalar kamu çalışanları için talep ettikleri zam oranlarını, özlük ve sosyal hak beklentileri hükümeti iletti. Görüşmeler devam ederken hükümet tarafından henüz bir teklif yapılmadı.

Temmuz ayı içerisinde kamu çalışanlarına %17.55’lik bir zam ve seyyanen zam yapılmıştı. Yapılan görüşmeler sonucunda memurlara Ağustos ayı içerisinde netleşecek olan zammın %32 olması bekleniyor.

Kamu çalışanları için yapılan ekonomik, özlük ve sosyal hak görüşmeleri ağustos ayı içerisinde devam edecek ve bir neticeye bağlanacak.

Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım ve Aralık aylarında oluşacak enflasyon memur maaşlarını belirleyecek. Temmuz ayında açıklanan enflasyonun %9.49 oranında olması adeta bir rekor kırmıştı. Merkez Bankası’nın bir 2023 yılı enflasyon beklentisini büyük oranda yükselterek %58 civarına yükseltmesi neticesinde, memur maaşlarına beklenen zam oranı da otomatik olarak yükselmiş oldu.

Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım ve Aralık aylarında oluşacak enflasyon eğer Merkez Bankası verileri ile uyumlu bir şekilde olursa, memur maaşlarına oransal olarak %32 zam yapılacak.

Toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken memur sendikaları tarafından iletilen talepler doğrultusunda kamu çalışanlarına daha fazla zam yapılması yönünde pazarlık yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre kamu çalışanlarına beklenen ekstra zamlar haricinde enflasyon kaynaklı zammın şimdiden %32 olarak gerçekleşeceği öngörülüyor.

Memurlar alacakları zam oranını merak ederken ağustos ayı içerisinde net zammın belirleneceği düşünülüyor.