Memur maaş zammı net mi? brüt mü? tartışmalarına Bakan Bilgin son noktayı koydu

Memur maaş zammı net mi? brüt mü? tartışmalarına Bakan Bilgin son noktayı koydu
Uzun süre gündemi meşgul eden konulardan birisi olan Temmuz'da en düşük memur maaşının net mi yoksa brüt mü? 22 bin lira olacak tartışmalarına Bakan Bilgin son noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hak İş Kongresi'nde yaptığı açıklama sonrasında en düşük memur maaşının Temmuz ayında 22 bin lira olacağına dair birçok spekülasyon ortaya atıldı. Bu açıklamanın brüt maaşı kapsadığı iddiaları da hızla yayıldı. Ancak, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından bu iddialar yalanlandı.

En düşük memur maaşı net 22 bin lira oluyor

Memur maaşı konusunda netlik sağlamak adına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Habertürk canlı yayınında soruları cevapladı. Program sunucusu Kübra Par'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacak dedi, ancak net mi olacak?" şeklindeki sorusu üzerine Bakan Bilgin, "Tabii tabii, daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımız 22 bin lirayı ifade etmişti." şeklinde cevap verdi.

Bu açıklama, en düşük memur maaşının net olarak 22 bin lira olacağına dair bir onay niteliği taşımaktadır. Memur maaşlarına ilişkin bu netlik, kamu çalışanları arasında memnuniyet ve beklentilerin artmasına sebep olmuştur.

Öte yandan en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasından sonra diğer memurların maaşlarına yapılacak zam oranı ile ilgili olarak ta bakanlığın detaylı bir çalışma yapacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önceden açıklamıştı.