Maaşlara yüzde 45 zam yolda

Maaşlara yüzde 45 zam yolda
Memur ve emekli maaşlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara göre maaşlara yüzde 45 zam yolda. İşte detaylar..

Temmuz ayına sayılı günlerde memur maaşlarına yapılacak zam oranı da memurlar tarafından merak edilmeye başlandı.

Bayram sonrası mesainin başlamasıyla birlikte TBMM'nin ilk görüşeceği torba kanunun içeriğinde yer alan memurların temmuz maaş zam oranı netleşmeye başlıyor. Gelen bilgilere göre memur emekli maaşlara yüzde 45 zam yolda.

Maaşlara yüzde 45 zam yolda

Emekli ve memur maaş zammı netlik kazanıyor. Asgari ücret zammı ve en düşük memur maaşı zammı gibi önemli gelişmelerin ardından şimdi gözler Temmuz ayındaki zam oranlarına çevrildi. Beklenen açıklama sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Emekli ve memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam oranı %45 olacak. Bu zamla birlikte emeklilere yüksek bir zam oranı sağlanacak ve kademeli zam uygulamasına geçilecek. Emekli maaş hesaplama tablosu da yavaş yavaş netleşiyor. Ayrıca, memur ve emeklilere ortak bir zam yapılması da gündemde. Şu anda maaşlar için %45 rakamı konuşuluyor, ancak enflasyona bağlı olarak bu oranın daha da artabileceği tahmin ediliyor.

haberici.jpg

Emekliye kademeli zam

En düşük memur maaşına açıklandığı gibi yüksek bir zam beklentisi bulunuyor. %35 oranında maaş alan bir emekliye 15 bin TL ile 20 bin TL arasında %35 ve 20 bin TL üzeri maaş alan bir emekliye ise %30 oranında aylık artış sağlanacak. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, bu zam oranlarından faydalanacaklar.

3 temmuz pazartesi önemli tarih

Memur maaş zammı netleşmeye başladı, ancak rakamlar henüz kesinleşmedi çünkü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan Haziran 2023 enflasyon verileri belirleyici olacak. Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak ve bu verilerle birlikte memur ve emekli maaş zammı da kesinleşmiş olacak.