Maaş ödemeleri yeniden hesaplandı: O kişilere zam üstüne zam yapıldı! İşte çifte zam için güncel tutarlar..

Maaş ödemeleri yeniden hesaplandı: O kişilere zam üstüne zam yapıldı! İşte çifte zam için güncel tutarlar..
Son günlerde emekli maaşlarına yapılan zam ile birlikte, dul ve yetim aylıklarına da zam geleceği konuşuluyor. Bu zam oranları farklı tutarlarda belirlenirken, vatandaşlar da yeni rakamları öğrenmek için araştırmalarını merakla sürdürüyor..

TBMM'den onaylanan 7 düzenleme kapsamında en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltilmesi ve bayram ikramiyelerinin 2.000 TL'ye çıkarılması ile birlikte emekliler sevindirici bir haber aldılar. Ancak, ölüm aylığı adı altında yapılan ödemelerde de zam müjdesi verildi. Genel kurulda görüşülen ve kabul edilmesi planlanan düzenleme kapsamında dul ve yetim aylığı alanlar da ilk zamlı ödemelerini Nisan ayında alacaklar.

Dul ve yetim aylığı alan kişiler, bayram ikramiyelerinden de yararlanacak. Bu yıl bayram ikramiyelerinin 2.000 TL'ye çıkarılması ile birlikte, dul ve yetim aylığı alanlar da bu ikramiyeden faydalanabilecek. Bu gelişmeler, emekli ve dul-yetim aylığı alan vatandaşlar için önemli bir rahatlama sağlayacak.

NİSAN AYINDA HESAPLARA YATACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltildi. Bu zamla birlikte ölen sigortalı kişiden dolayı ölüm aylığı alan kişiler de Nisan ayından itibaren zamlı ödemeleri almaya başlayacaklar. Dul ve yetim aylığı alan kişilerin hisse oranlarına göre artış yapılacak ve yeni rakamlar da açıklandı. Yeni düzenleme kapsamında %75 hissesi olan dul eş, önceki 4.125 TL yerine artık 5.625 TL alacak. Nisan ayı itibariyle bu zamlı ödemeler hesaplara yatırılacak. Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar, bayram ikramiyelerinden de yararlanabilecekler.

ÖLÜM AYLIĞI ALANLAR DA FAYDALANABİLECEK

maas-odemeleri-yeniden-hesaplandi-o-kisilere-zam-ustune-zam-yapildi-iste-cifte-zam-icin-guncel-

Emekli maaşlarına yapılan zamlar ve en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltilmesinin ardından gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Dul ve yetim aylığı alan kişilerin bayram ikramiyesi alıp alamayacağı ise vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. Dul ve yetim aylığı alan kişiler, emekli kişinin hak sahibi olması durumunda Ramazan ve Kurban bayramlarından önce ödenen 2.000 TL'lik bayram ikramiyesinden yararlanabiliyor. Ölüm aylığı alan kişilerin Nisan ayından itibaren zamlı tutarda ödemelerini almaları planlanıyor.