Kripto Paraya Yatırım Yapacaksanız Bu Ay Dikkat Edin! Uzmanlar Uyarıyor

Kripto Paraya Yatırım Yapacaksanız Bu Ay Dikkat Edin! Uzmanlar Uyarıyor
Kripto para birimleri, özellikle Bitcoin, 2023 yılında önemli bir ivme kazandı. Bitcoin, yılın başından bu yana %65 değer kazandı. Ancak kripto para yatırımcılarının bu kârın ne kadarını alacağı sorusu ancak piyasanın son dönemde 2021'deki popülaritesini

Kripto para birimleri, özellikle Bitcoin, 2023 yılında önemli bir ivme kazandı. Bitcoin, yılın başından bu yana %65 değer kazandı. Ancak kripto para yatırımcılarının bu kârın ne kadarını alacağı sorusu ancak piyasanın son dönemde 2021'deki popülaritesini yakalamak son derece zor bir hale geldi. Yatırımcılar bir sonraki ralliyi beklerken, uzmanlar ise tüm rallinin kurallarına uygun olması için regülasyonları dikkat etmek gerektiğini söylüyor. Bitcoin, bir önceki işlem seansına göre yaklaşık yüzde 0,3 düşüşle yatay hareketini 27.400 dolarda sürdürüyor. 2023 yılının en çok kazanç getiren yatırımları listesinde yer almayı başardı.

Kripto Para Akıllarda Hala Soru İşaretleri Yaratıyor

Ancak kripto para birimleri için hala bilinmeyen pek çok konu var. Bir taraftan Çin Hükümeti kripto parayı yasaklarken bir yandan da ABD kurumlarıyla baskı altında tutmaya çalışıyor. Yılın ilk 4 ayı bu tür regülasyon sorunlarıyla geçmesine rağmen Bitcoin kazanımlarının bir kısmını geri vererek sene başındaki %72'lik kazançlarını %65'e düşürdü.

Son zamanlarda, Ethereum bir yükseltme geçirdi ve büyük fiyat değişiklikleri oldu. Bitcoin ise halving sürecine girmek üzere. 2024 yılının nisan ayında Bitcoin bir halving dönemi yaşayacak. Ancak aynı dönemde 4 trilyon dolar olan Fed bilançosu 8 trilyon doların üzerine çıktığı için bunu yarıya indirmek doğru bir tahmin olmayacaktır.

Dünya Piyasalarından Farklı Sesler Geliyor

Hong Kong, onları menkul kıymet olarak görse de, ABD gibi değil çünkü projeleri sorgulamaz ve kripto başvuru sahiplerine izin verir. Çin, kripto para birimlerinin kullanımını yasaklasa da, Hong Kong'u Asya'nın Londra’sı yapma çabasını görebiliriz. İngiltere kripto para birimlerinin tanıtımına bile izin vermiyordu. Şu anda ABD'de neler olduğu belli değil ama kripto piyasası disiplinli şekilde ilerliyor. Ancak son zamanlarda Coinbase borsası da SEC'e dava açtı. Bu süreç, teknolojinin Çin'e taşınmasına ve şirketlerin ülke dışına kaçırılmasına yol açarak ABD'nin istihdam ve vergi yönünden birincilik statüsünü tehlikeye atıyor.

Kaynak: