Kredi Kartı Borcu Olanların Yanlış Tercihi Sorun Oluyor

Kredi Kartı Borcu Olanların Yanlış Tercihi Sorun Oluyor
Kredi kartı kullanmak faydalı olsa da yapılan yanlış tercihler sebebiyle sorunlar büyüyor

Kabaran kredi kart borçlarını ödeyebilmek için bireysel kredi çeken kart kullanıcıları borçları tekrardan çoğalttı.

Yapılan bir anket araştırmasına göre kredi kartı vadesini ertelemek için borçlarda %57 olduğu ortaya çıktı. Fakat kart sahipleri 18 ay sonra aynı borçlara tekrar sahip oldu.

Başka bir anket araştırmasına göre borç sahipleri borçlarının vadesini erteledikten sonra üç ay içinde tekrar borçları çoğalıyor.

Uzmanlar bankaların faiz artışı sebebi ile kredi kartı faizleri ve bireysel krediler daha masraflı olduğunu dile getirerek dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

ABD vatandaşları kredi kartlarına sığınıyor

Amerika’da kredi kartı borcu olan kişiler borçlarını ödemek için teminatsız bireysel kredileri tavsiye ediyor. Fakat kredilerin faiz oranları kredi kartlarına göre çok daha düşük kalmaktadır. Uzmanlara göre ortalama kredi faiz oranları %10’un altında seyrederken kredi kartı faizleri ise faiz artışlarıyla %20’nin üstüne çıkmaktadır.

LendingTree tarafından yapılan araştırmaya göre 1000-4999 dolar arasında kredi kartı borcu ödeyen kişiler bireysel kredilerle bor bilançolarını ortalama olarak 9.541 dolara iki ayda 7.004 dolara indirmiş oldu. Fakat borçlar 5 ay sonra gene 8.476 dolara çıktı.

Borcu olanların borcu daha çok arttı

Gün geçtikçe kredi kartı borçlarının yükselmesi ile borçların değişmesi de mümkün oluyor. Bunun en güzel örneği ise TransUnion araştırması olan Amerika’da toplam teminatsız kredi miktarları 232 milyar dolara kadar arttı. Bu durumda senelik baz alınırsa %21,1 gibi bir rekor büyümeyi gösteriyor.