Kredi Kart Aidatları Geri Nasıl Alınıyor? Şimdiye Kadar Duymadığınız Yöntem

Kredi Kart Aidatları Geri Nasıl Alınıyor? Şimdiye Kadar Duymadığınız Yöntem
Kredi kartı için ödediğiniz aidatların tamamını artık geri alabileceksiniz. Kolay başvuru ile hemen paranızı alın

Kredi kartı, belli limitler içinde insanlara sunulur ve kullanıldığı zaman faiz uygulaması yapılır. Paraların faiz kazanması için bankalar müşterilerini kredi kartı kullanmaya teşvik ederler. Fakat BDDK'nın açıklaması ve aldığı kararlar gereğince artık kredi kartı limitine sınırlama getirildi.

Kredi kartı sahipleri, limitlerini belli bir sınıra kadar artırabilirler ve düzenli şekilde aidat ödemesi yapmak zorunda kalacaklar. Fakat, banka politikaları ve kredi kartı iptal etme durumunda da iade konusunda değişikliklere yol açabiliyor. Kredi kartı kullanıcıları, kart alırken sözleşmeleri dikkatli bir şekilde incelemeli ve kredi kartı kullanımı ile ilgili bütün ayrıntıları anlaması gerekir.

Kredi kartı aidatı ve limiti

Kredi kartı kullanıcıları, kredi kartlarına ait limitini belli bir sınıra kadar artırabilirler ve bu sınırdan daha çok artırmaları da söz konusu değil. Ayrıca şunu da belirtelim kredi kart kullanıcıları yıllık olarak 1 ya da 2 defa aidat ödemesi yapmaları zorunludur. Söz konusu olan bu durum kredi kartı Sözleşmesi üzerinde açık bir şekilde belirtiliyor ve imza attığınız zaman bu ödeme için taahhüttü gerçekleşmiş oluyor.

Aidat iadesi nasıl oluyor

Kredi kart kullanıcıları kartlarını iptal etmek istedikleri zaman önceki dönemlerde ödenen aidatın iadesi bankadan bankaya farklılık gösterir. Bankaların sağladığı şartlara göre bazı durumlarda aidat iadesi olmuyor. Söz konusu olan bu durum ise kredi kartı düzenli ödemelere, kullanım süresine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.