Konut Kredisi Bekleyenlere Üzücü Haber! Ne Bekleniyordu Ne Oldu Ev Hayalleri Başka Bahara Kaldı

Konut Kredisi Bekleyenlere Üzücü Haber! Ne Bekleniyordu Ne Oldu Ev Hayalleri Başka Bahara Kaldı
Düşük faizli ev kredisi bekleyenlere sonunda haber geldi. Fakat haber istedikleri gibi olmadı.

Ev sahibi olmak için düşük gözü %1,20 faizli 180 ay vadeli konut kredisindeydi fakat ekonomist Hatice Kolçak’tan bir açıklama geldi. Yaptığı açıklamada Kolçak, söz konusu olan kredi kampanyası konut fiyatlarını yükselteceği konusunda uyarıda bulundu.

Ekonomist Hatice Kolçak, şuan devam eden 0,69 faizli konut kredisi kampanyasının etkisiz olduğunu belirterek, “Söz konusu olan kampanyadan faydalanmak için ev sahibi olmamış ve alınacak evin sıfır olması gerekiyor. Fakat sıfır ev fiyatları en az 7 ila 8 milyon lira. Bundan dolayı da bu kampanya pek uygun değil” dedi.

“Tek bir koşul”

Ekonomist Kolçak, %1.20 faizli konut kredisi için tek bir koşul var olduğunu dile getirerek, “bu faiz oranları sıfır olmayan evler içinde geçerli kabul edilirse, o zaman durum farklı olur. Bu durumda da ev fiyatlarında ciddi artış olur” dedi.

Neden ev fiyatları yükselir?

Ekonomist Hatice Kolçak’a göre kredi kampanyasının ikinci el evleri de kapsaması halinde, bir patlama yaşanacak. Kolçak, “böyle düşük faizli kredi kampanyası ikinci el evlerinde kapsarsa, pek çok insan bu yönde talepte bulunur ve fiyatlarda yükselir” dedi.

Hükümetten önlem alınması bekleniyor

İlk defa ev alacaklar için bu durumda zorlayıcı bir dönem başlayacağı konusunda insanlar endişeleniyor. Söz konusu kampanyadan dolayı ev fiyatlarının artmamamı ve ev alacaklara kolaylık sağlamak adına hükümetten önlem alınması bekleniyor.