Kabine toplanıyor! Gündem en düşük maaş 22 bin, seyyanen zam, refah payı

Kabine toplanıyor! Gündem en düşük maaş 22 bin, seyyanen zam, refah payı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığından yeni kabine bugün toplanıyor. Kabinenin gündeminde en düşük memur maaşının 22 bin olması buna ek olarak seyyanen zam ve refah payı zammı da masada olacak.

Gündem en düşük maaş 22 bin, seyyanen zam, refah payı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kabinesini topluyor. Bayram sonrası ilk mesai gününde toplanan kabinenin masasında en düşük memur maaşının 22 bin olması buna ek olarak seyyanen zam ve refah payı zammı da masada olacak.

Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele noktasında alınacak ilave tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

kagit-madeni-para.jpg

Memur maaş zam oranları ne olacak?

Memur ve emeklilerin gözü, hükümetten gelecek zam haberinde...

Yakında Meclis'e gelecek düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.

Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı teklif metni, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Kanun teklifine son şekli verilecek.

Kabine sonrasında Erdoğan açıklama yapacak

Akşam saatlerinde kabinenin sona ermesiyle birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kameraların karşısına geçip, alınan kararları kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.