Kabine Sonrasında Erdoğan'dan Memur Maaş Zammı Açıklaması

Kabine Sonrasında Erdoğan'dan Memur Maaş Zammı Açıklaması
Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaş zammı açıklamasında da bulundu. İşte detaylar..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kabinesini Beştepe'de toplandı. Uzun süren kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta memur maaş zamları olmak üzere önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Memur Maaş Zammı Açıklaması

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranını geçtiğimiz günlerde duyuran Erdoğan, temmuz ayında memur maaşlarında yapılacak artış oranıyla ilgili olarak gerekli düzenlemenin meclise kısa süre içinde geleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Memur maaş artış oranlarıyla ilgili meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesini erkene alıyor, toplam 1,4 milyon kardeşimizi bayramdan önce sevindiriyoruz.." ifadelerini kullandı.

Emekliler enflasyona ezdirilmeyecek

Açıklamalarını sürdüren Erdoğan, aynı şekilde emekli vatandaşların maaşlarına da yapılacak zam ile hiçbir emeklinin enflasyona ezdirilmeyeceğini bir kez daha vurguladı.

Parlamenter sistem tartışmalarına değinen Erdoğan, " Milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs'taki iradesiyle eski sisteme dönüş önerilerini reddetmiş, parlamenter sistem tartışmaları açılmamak üzere kapanmıştır. 3-5 ayda hükümetlerin değiştiği dönemler sona ermiş, Türkiye'ye vakit kaybettiren olaylar tarih olmuştur. Asırlık hayallerimizi daha süratle gerçekleştireceğiz. Zorlukların, engellerin üstesinden çok daha kolay geleceğiz." dedi.