İŞKUR’dan öğrencilere her ay asgari ücret! Başvuranlar yaşadı!

İŞKUR’dan öğrencilere her ay asgari ücret! Başvuranlar yaşadı!
İŞKUR tarafından düzenlenen kurs kapsamında ödeme alan kişilere müjde verildi. İŞKUR, işbaşı eğitim programları ödemelerini yükselttiğini açıkladı.

İşbaşı eğitim programı ile iş sahibi olma imkanı bulan vatandaşlar, kurs kapsamında ödeme almakta. 15 yaşından büyük herkesin başvuru yapabileceği işbaşı eğitim karşılığında verilen tutar oldukça yükseldi. İşte tüm detaylar...

İŞKUR işbaşı programı ödemesi ne kadar oldu?

Öncelikle işbaşı programı konusunda bilgi sahibi olmayan okurlarımız için işbaşı eğitim programının ne olduğunu açıklayalım. İşbaşı eğitim programı, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliği artırmak adına düzenlenen bir programdır. İşbaşı eğitim programı için başvuru şartlarını taşıyan herkes 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri Hizmet Merkezlerinden ya da İŞKUR E-Şube üzerinden başvuru işlemlerini yapabilir.

İŞKUR’dan tarafından yapılan açıklamaya ve Yönetim Kurulu tarafından alınan karar göre daha önce ilgili yönetmelik kapsamında uygulanan işbaşı eğitim programlarında günlük ödemeler yeniden düzenlendiği bilgisi verildi. Yeni düzenleme ile birlikte 1 Nisan itibarıyla kurumca tasarlanan işbaşı eğitim programlarında faydalanan lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar dışında herhangi bir öğrencilik statüsündeki katılımcılara ve iş arayan statüsündeki katılımcılar için belirlenmiş olan tutar 327 lira 18 kuruş oldu. Yeni düzenleme ile birlikte işbaşı eğitim programı kapsamında alınan ödemlerde yüzde 33 artış yaşandı. İşbaşı eğitim programı kapsamında 26 gün tam katılım sağlanması durumunda öğrencilere ödenecek toplam tutar 8 bin 506 lira 68 kuruş olacaktır.

İşbaşı eğitim programlarının süresi ise şu şekilde;

Programa günde en az 5 en fazla 8 saat katılım sağlaması ve haftada 6 günü aşmamak şartıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmesi mümkündür. Program süresi ise bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ayken, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.

İşbaşı eğitim programı şartları neler?

İşbaşı eğitim programı şartları şu şekilde yer alıyor;

Öncelikle İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak gerekmektedir. 15 yaşını tamamlamış İŞKUR’a kayıtlı kişilerin, işverenin birinci ya da ikinci derece kan hısımı veya eşi olmaması gerekmektedir. Ayrıca emekli olmamakta aranan şartlar arasındadır.

Programa başladığı tarihten itibariyle önceki bir yıl içerisinde program doğrultusunda düzenlenecek işverene ait vergi numarasına bağlı işyerlerinde sigortalı olmamak ve kurum tarafından aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmakta aranan şartlar arasındadır.

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak ve İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak şartlarının sağlanması aranan şartlar arasındadır.

Söz konusu program kapsamında düzenleme ile mesleki eğitim kursundan ya da işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla iki defa faydalanabilecek. Kişilerin söz konusu kurs ve programlardan toplam faydalanma sayısı üçü geçmemesi gerekmektedir.