Hükümet Memur Zammı İçin Tarih Verdi

Hükümet Memur Zammı İçin Tarih Verdi
Memurların toplu görüşmelerinde 12.gün tamamlanırken, memur tarafın hükümetten gelecek zam teklifine kilitlendi. Peki memur zam oranı teklifi ne zaman yapılacak? Hükümet Memur Zammı İçin Tarih Verdi

Milyonlarca memur ve emeklinin yakından takip ettiği 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 12. gün geride kalırken, hizmet kollarının teklifleri tek tek tasnif edildi.

Öte yandan milyonlarca memur genel olarak ne kadar zam verileceğine kilitlenmişken, Hükümet Memur Zammı İçin Tarih Verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan memur zammı için tarih verdi. Bakan Işıkhan her zaman millet odaklı çalıştıklarını ifade etti.

Hükümet Memur Zammı İçin Tarih Verdi

Toplu sözleşme görüşmelerinin bu ay sonunda herkesi memnun edecek şekilde sonuçlanacağını düşündüğü ifade eden Işıkhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Geçtiğimiz hafta da kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik.

Emeğin, alın terinin hakkını gözettik. Emeklilerimize, çalışanlarımıza, işverenlerimize, sendikalarımıza hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmadık. Katılımcı sosyal devlet anlayışımızın gerektirdiği şekilde her zaman milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da aynı bilinçle aynı vizyonla sahadan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz.

14 Ağustos Pazartesi günü toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci toplantısı yapılacak. Kamu İşveren heyetinin 2.toplantı itibariyle teklifini sunması bekleniyor. Gelecek teklifin memurları memnun edip etmeyeceği ise merak konusu.