Hakem Heyeti Memura Kira Yardımı Konusunda Kararını Verdi

Hakem Heyeti Memura Kira Yardımı Konusunda Kararını Verdi
Dün 4. toplantısını yapan hakem heyetinin masasında memura kira yardımı konusu vardı. hakem heyeti memura kira yardımı konusunda kararını verdi. İşte hakem heyetinin kira yardımı konusunda verdiği karar..

Milyonların merak içinde beklediği kararın 4.toplantısı dün yapıldı.

Memur Sen'in hükümet ile uzlaşı sağlayamaması sonrasında kapısını çaldığı hakem heyeti çalışmalarına devam ediyor. Kurul 31 Ağustos günü memura zam konusunda kesin kararı açıklayacak.

Ancak hakem heyeti onun öncesinde memurların hükümetten diğer taleplerinin karara bağlıyor. Bu kapsamda dün memur zammı için 4. kez toplanan Hakem Kurulu'nun 55 maddeden 40’ı reddettiği iddia edildi. Bu taleplerin arasında memura kira yardımı talebi olduğu da belirtildi. Talepleri tek tek görüşen heyet memura kira yardımı konusunda kararını verdi.

Evrensel'in haberine göre toplu sözleşme masasında uzlaşılamayan 55 maddenin 45’i görüşülürken, 40’ı kurul tarafından reddedildi. Kalan 10 maddenin ise maaş zammı oranı, enflasyon farkı ve refah payı maddeleri olduğu öğrenildi.

Kira Yardımı Reddedildi

Reddedilmeyen 5 maddede ise veteriner hekim, teknisyen ve teknikerlerinin özel hizmet tazminatı oranında değişiklik yapıldığı bilgisi verildi. Buna göre Memur Sen’in taslağında 100 puan artırılması istenirken bu oran kurul tarafından yalnız 10 puan artırıldı. Yemek yardımına ilişkin iki madde için de ‘çalışma yapılacak’ denildiği aktarıldı. Öte taraftan kira yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı, ölüm yardımı maddelerin de reddedilen maddeler arasında olduğu öğrenildi.