Gram altın o tarihte zirve yapacak! İslam Memiş'in altın yorumu gündeme bomba gibi düştü: Esas rekor o tarihte!

Gram altın o tarihte zirve yapacak! İslam Memiş'in altın yorumu gündeme bomba gibi düştü: Esas rekor o tarihte!
Gram altın o tarihte zirve yapacak! İslam Memiş'in altın yorumu gündeme bomba gibi düştü: Esas rekor o tarihte!

Son dönemde altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşanıyor ve yeni rekorlar kırılmaya devam ediyor. Bugün itibariyle altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Küresel banka krizi ve resesyon endişeleri nedeniyle, mart ayı boyunca kazançlarını artıran ons altın, OPEC+ tarafından alınan sürpriz petrol kesintisi kararı ile baskı altında kalmıştı. Ancak ABD'den gelen veriler ile birlikte, ons altın fiyatlarında önemli bir artış meydana geldi.

ONS altın fiyatı, 2000 doların üzerine çıkarak 2042 dolara kadar yükseldi ve 2022 yılının mart ayından sonraki en yüksek seviyelerini gördü. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın patlak vermesiyle birlikte risklerin artması, mart ayında ONS altın fiyatının 2074 dolara kadar yükseldiği biliniyor.

YEPYENİ BİR REKOR DAHA

gram-altin-o-tarihte-zirve-yapacak-islam-memisin-altin-yorumu-gundeme-bomba-gibi-dustu-esas-rek-1

ONS altın fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisiyle gram altın fiyatında da bir kez daha rekor seviyeler görüldü. Yüzde 2'lik bir artış yaşayan gram altın fiyatı, 1.255 TL'nin üzerine çıkarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Çeyrek altın fiyatları da 2082 TL'yi, Cumhuriyet altını ise 8 bin 487 TL'yi aştı. Yurt içi altın fiyatlarındaki ONS altın fiyat artışı devam ederken, dolar/TL kurunun 19,24 seviyelerine yükselmesi de alımları destekledi.

O TARİHTE 1500 TL OLACAK

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu ve yatırımcılara seslendi. Sürekli olarak sorulan "Altın fiyatları düşecek mi?" ya da "Altın fiyatları yükselecek mi?" gibi sorulara cevap veren Memiş, her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu vurguladı. Haziran ayını hedef gösteren İslam Memiş, altını olanların bozdurmaması gerektiği tavsiyesinde bulundu ve yükselişlerin devam edeceğini belirtti. Yükselişlerin normal olduğunu açıklayan Memiş, altın fiyatlarının 1400 TL ile 1500 TL aralığına kadar yükseleceğini duyurdu.