Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışı ile ilgili taslak kanun teklifi hazır

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışı ile ilgili taslak kanun teklifi hazır
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artışı düzenlemesine ilişkin taslak kanunu hazırladıklarını, meclis açınca genel kurula getireceklerini duyurdu. İşte detaylar..

Uzun süredir gündemi meşgul eden kira fiyatlarında ki fahiş artış oranları bir türlü kontrol alınamıyor. Son olarak artan şikayetler ve davalar sonucu kira artışı düzenlemesine ilişkin taslak kanunu hazırlandı.

Kira artışı ile ilgili taslak kanun teklifi hazır

Kira artış oranlarını ve yaptırımları kapsayan kanun meclis açıldığında TBMM'ye gelecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artışı düzenlemesine ilişkin taslak kanunu hazırladıklarını, meclis açınca genel kurula getireceklerini duyurdu.

Fahiş kira artışları karşısında vatandaşları korumak, öte yandan mülk sahiplerinin de hak ve hukukunu koruyarak her iki tarafı koruyan dengeli ve herkesin kabul edeceği, vatandaşlarımızın doğru diyeceği bir adımı önümüzdeki dönemde de atacaklarını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şu anda kira artışlarında yüzde 25 sabit oranın temmuz ayında sona ereceğini ve bu düzenlemenin bir müeyyidesi yasalarda olmadığını aktardı. Bozdağ, bu sebeple, Kira artışı ile ilgili taslak kanun teklifinin hazır olduğunu, parlamento faaliyete geçtikten sonra da bunun yasalaşması için sürecin başlayacağını sözlerine ekledi.