Euro yükselişte hız kesmiyor! Tekrar zirve yaptı: 21 TL sınırını aşarak rekora koşuyor!

Euro yükselişte hız kesmiyor! Tekrar zirve yaptı: 21 TL sınırını aşarak rekora koşuyor!
Piyasalardaki yükseliş haftanın ikinci gününde de devam ediyor ve dolar/TL 19,2110 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise önceki günlerde kaydettiği tarihi rekor seviyesi olan 21,0509'a yaklaşarak zirve yapıyor..

Son birkaç yıldır Türk Lirası, Amerikan Doları ve Euro karşısında ciddi bir değer kaybı yaşadı. Bu durum ülkede birçok soruna yol açtı ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Piyasalarda yaşanan bu dalgalanmalar, özellikle son birkaç yılda Türk ekonomisini zor bir durumda bıraktı. Ancak haftanın ikinci iş gününde dolar ve euroda yukarı ivmeli hareket, piyasaların durulması için önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Döviz kurlarındaki artışın nedenleri arasında birçok faktör yer alıyor. Özellikle ülke içinde ve dışında yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeler, döviz kurlarının artmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar da döviz kurlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Türk Lirası'nın değer kaybı ve döviz kurlarındaki artış, vatandaşların yaşam standartlarını da etkiliyor. Özellikle döviz borcu olan vatandaşlar, bu durumdan oldukça olumsuz etkileniyor.

DOLAR KURU NE KADAR OLDU?

Son birkaç haftadır, Türk Lirası'ndaki tarihi değer kaybı ve döviz kurundaki fahiş yükseliş nedeniyle dolar/TL, üst üste günlerdir yukarı yönlü bir trend sergiliyor. Bu trend, bugüne de yansıdı ve dolar/TL, 19,2110 seviyesinden işlem görüyor. Dün kapanışta 19,1963 seviyesinde olan dolar/TL'nin bugünkü seviyesi, hafif bir artış gösteriyor.

EURO NE KADAR OLDU?

euro-yukseliste-hiz-kesmiyor-tekrar-zirve-yapti-21-tl-sinirini-asarak-rekora-kosuyor (2)

Son dönemde yaşanan gelişmeler, döviz kurlarında dalgalanmalara sebep olurken, Türk Lirası'ndaki değer kaybı vatandaşların endişelerini arttırdı. Özellikle euro/TL kuru, geçtiğimiz günlerde 21,0509 seviyesine kadar yükselerek tarihi rekorunu kırmıştı. Bugün ise euro/TL, 21,0156 seviyesinden işlem görerek yeniden tarihi zirvesine yaklaştı.

DOLAR YORUMU ENDİŞEYE YOL AÇTI

Ekonomist Selçuk Geçer, son günlerdeki döviz kuru artışları hakkında yaptığı açıklamayla gündeme bomba gibi düştü. Geçer, yaptığı açıklamada Türkiye'nin son 17 yılda ekonomik anlamda dip seviyelere çekildiğini ve bu dönemde nakitin önemli olduğunu vurguladı. Dolardaki artışın devam edeceğini iddia eden Geçer, "Dolar yılı 25 -30 TL seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun" şeklinde yorumda bulundu.