Euro yükselişe tam gaz devam ediyor! Güne yeni bir zirveyle uyandı! TL tarihi değer kaybı yaşıyor..

Euro yükselişe tam gaz devam ediyor! Güne yeni bir zirveyle uyandı! TL tarihi değer kaybı yaşıyor..
Euro/TL kurunda yaşanan yükseliş, son günlerde hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde 21,0509 lira seviyesine kadar yükselen kur, daha da tırmanarak yeni bir tarihi rekor kırdı..

Son iki yılda Türk Lirası'nın değer kaybı ciddi boyutlara ulaştı ve ekonomi yönetimi tarafından alınan önlemler de henüz beklenen sonuçları vermedi. Bu nedenle milli para birimindeki değer kaybı her geçen gün artıyor ve döviz kurları da rekorlar kırıyor. Türkiye ekonomisi son yıllarda pek çok zorlukla karşı karşıya kaldı ve ekonomik göstergelerdeki olumsuzluklar hala devam ediyor.

Döviz kurlarındaki yükseliş, ülkedeki enflasyon oranlarını da artırdı ve vatandaşların yaşam standartlarını zorlaştırdı. Ekonomi yönetimi tarafından alınan önlemler ne yazık ki etkili olmadı ve milli para birimi Türk Lirası her geçen gün daha da değer kaybetti.

EURO REKOR TAZELEDİ

euro-yukselise-tam-gaz-devam-ediyor-gune-yeni-bir-zirveyle-uyandi-tl-tarihi-deger-kaybi-yasiyor

Ekonomi yönetimi, Türk lirasının tarihi değer kaybını engellemek için birçok önlem almış olsa da, milli para birimi hala günlük yaşamımızda yaşadığımız sorunların başında geliyor. Türk lirasının hızlı değer kaybı, döviz kurlarının da rekor seviyelerde seyretmesine neden oluyor. Özellikle euro/TL kuru, bu yılın başından beri sürekli olarak yeni zirvelere ulaşıyor. Euro/TL kuru bugün bir kez daha tarihi rekorunu tazeleyerek 21,2038 lira seviyesine yükseldi. Bu yılın başından beri birçok kez tarihi zirvesini yenileyen Euro, Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

DOLARDA SON DURUM NE?

Bu yılın başından beri birçok kez tarihi zirvesini yenileyen Euro, bugün de bir kez daha rekor tazeledi. Euro/TL, geçtiğimiz günlerde 21,0509 seviyesindeki tarihi rekorunu aşarak 21,2038 lira ile şimdiye kadar gördüğü en yüksek seviyeye ulaşmaya devam ediyor. Aynı şekilde, dolar/TL de son birkaç haftadır 19 liranın üzerinde seyrediyor ve bugün 19,2487 liradan işlem görüyor. Vatandaşlar ise döviz kurlarındaki yükselişin farkında ve ellerindeki Türk lirasını korumak için alternatif yatırım araçlarına yöneliyorlar. Altın, son dönemde en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri haline geldi ve gram altın tarihi zirvelere ulaştı.