Erdoğan'dan emekli, memur ve asgari ücrete zam açıklaması

Erdoğan'dan emekli, memur ve asgari ücrete zam açıklaması
Televizyon programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli, memur ve asgari ücrete zam konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere atv ortak yayınında yer aldı ve Temmuz ayında planlanan zam konusunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, emekli, memur ve asgari ücret zamlarıyla ilgili konularda da bilgilendirme yapma fırsatı buldu.

Hükümet olarak, en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttiklerini aktaran Erdoğan, benzer şekilde, Temmuz ayında memurların en düşük maaşını 22 bin seviyesine çıkarma taahhüdünde bulunduklarını ve bu sözü yerine getireceklerini söyledi.

Ayrıca, Erken Emeklilik Talepleri konusunda da emekçilerin haklarını tam olarak sağladıklarımı söyleyen Erdoğan, asgari ücretle ilgili hesaplamalar hala devam ettiğini ve Asgari Ücret Komisyonu toplanacağını sözlerine ekledi.

Çalışanları enflasyona karşı koruyacak adımlar atmaya devam edeceklerimi açıklayan Erdoğan, su anda enflasyon eğilimi düşüş yönünde ilerlediğini enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek için gereken adımları atacaklarını vurguladı.

Ayrıca, Başbakanlık döneminde enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi başaran bir hükümet olduklarını belirten Erdoğan seçimlerden sonra piyasalarda rahatlama, yatırımlarda artış ve ekonomide büyüme gibi olumlu gelişmelerin görüleceğini yineledi.