Enflasyon Rakamları Memur Maaşlarına Aylık Yansıtılsın

Enflasyon Rakamları Memur Maaşlarına Aylık Yansıtılsın
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları memur maaşlarına aylık olarak yansıtılsın.

Bilindiği gibi memurlar her altı ayda bir hükümet ile sendikalar arasında imzalanan toplu sözleşme anlaşmasına göre maaşlarına zam alıyor. Memur maaşlarına yapılan zam oranı ise enflasyon oranının altında kalırsa aradaki fark memur maaşlarına enflasyon ek zammı olarak yansıtılıyor. Ancak enflasyon ek zammı 6 ay sonunda hesaplanarak maaşlara yansıtılıyor. Bu durumda memurlar enflasyon ek zammı alabilmek için önce 6 ay süre ile enflasyonun gerçekleşmesini bekliyor ve zam 6 ay sonra alınıyor. Memurlar bu durumda zararda oldukları için enflasyon rakamlarının memur maaşlarına aylık olarak yanıtılmasını talep ediyor.

Enflasyon Rakamları Memur Maaşlarına Aylık Yansıtılsın

Konuyla ilgili olarak bir çok sendika şube başkanı tarafından her gün açıklamalar gelirken, son olarak Türk Sağlık-Sen TÜİK tarafından her ay açıklanan enflasyon rakamlarının memur maaşlarına aynı şekilde aylık olarak yansıtılmasını talep ettiklerini duyurdu. Memurlar Ocak ayı maaşlarına yüzde 16,48 enflasyon ek zammı, toplu sözleşme zammı alırken, bu orana yüzde 13,52 oranında refah payı zammı yapıldı ve toplam memur maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 30 olmuştu.

Ocak enflasyonu yüzde 6,65 oldu

Temmuz ayında ise memur maaşlarına gelecek zam oranı, yılın ilk altı ayında gerçekleşecek olan enflasyona rakamına bağlı olacak. Öte yandan Ocak ayında gerçekleşen enflasyon oranı ise TÜİK tarafından yüzde 6,65 olarak açıklanmıştı.