En düşük memur maaşı net 22 bin olacak

En düşük memur maaşı net 22 bin olacak
Hükümete yakın kanal olan A haber'de yapılan bir programda, Temmuz ayında en düşük memur maaşının brüt olarak 22 bin liraya yükseltileceği iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan cevap gecikmedi ve iddia yalanlandı. Net 22 bin lira olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime günler kala memurlara önemli bir müjde açıklamış ve temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin liraya seviyesine yükseltileceğini duyurmuştu.

En düşük memur maaşı brüt 22 bin olacak

Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra memurlar temmuz ayında maaşlarına gelecek zam oranını merak ederken, Hükümete yakın kanal olan A haber'de yapılan bir programda, Temmuz ayında en düşük memur maaşının brüt olarak 22 bin liraya yükseltileceği açıklandı.

Kanalda yayınlanan bir programda, sunucu temmuz ayında en düşük memur maaşının brüt olarak 22 bin lira olacağını net ise 17 bin lira seviyesine çıkarılacağını duyurdu. Bu açıklama sonrasında memurlar hayal kırıklığına uğrarken, tepkiler gecikmedi. Binlerce memur haberi alır almaz sosyal medya üzerinden hükümete sesini duyurmaya çalıştı.

Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi.

Memur maaşlarının 22 bin lira brüt iddiaları Cumhurbaşkanlığı tarafından net bir şekilde yalanlandı. Cumhurbaşkanlığı en düşük memur maaşını Temmuz ayında net 22 bin olacağı açıklandı.