En düşük memur maaşı 32 bin lira

En düşük memur maaşı 32 bin lira
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, yakın bir zamanda belirlenecek memur zamlarına ilişkin taleplerini duyurmak amacıyla Ulus Atatürk Anıtı'nın önünde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. En düşük memur maaşı 32 bin lira olmasını istedi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, yakın bir zamanda belirlenecek memur zamlarına ilişkin taleplerini duyurmak amacıyla Ulus Atatürk Anıtı'nın önünde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

En düşük memur maaşı 32 bin lira

Konfederasyon Başkanı Mehmet Yeşildağ, "En düşük memur maaşı 32 bin lira olarak belirlenmelidir" şeklinde konuştu.

Eyleme sendika genel başkanı Alay Hamzaçebi ve Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da katıldı. Birleşik Kamu-İş Başkanı Yeşildağ, "Sarı sendikaların kabul ettiği bu küçük zamlar, yüksek enflasyon ortamı nedeniyle alım gücü azalan kamu çalışanlarının, insanca yaşayabilmelerini sağlayacak bir oranda artış talep etmektedir" şeklinde ifade etti.

Yeşildağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "En düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı" sözünü hatırlatarak şunları dile getirdi:

"Konfederasyonumuz, 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 32 bin lira olduğunu ortaya koymuştur. Enflasyon oranı, ülkede çalışan nüfusun birçok temel meselesini belirlemektedir. Bu nedenle, TÜİK'in yaptığı gibi enflasyon ölçümü belirlenemez. Bu hesaplamalar aylık olarak bilimsel ve şeffaf yöntemlerle yapılmalıdır. Belirlenen gerçek enflasyon oranları, aylık olarak kamu çalışanlarının maaşlarına yansıtılmalıdır."

Yeşildağ, kamudaki çalışma hayatında memur ve işçi arasında gelir adaletsizliği oluştuğunu belirterek, "Kamudaki ücret dağılımı adil bir şekilde dengelemelidir" şeklinde konuştu.