Emekli Tazminatı Gibi Ödeme! SGK Emekli Olamayanlara Prim İadesi Yapacak!

Emekli Tazminatı Gibi Ödeme! SGK Emekli Olamayanlara Prim İadesi Yapacak!
SGK'dan emekli olamayanlara toplu prim iadesi yapılıyor. Yapılan iadeler emeklilik tazminatı gibi büyük rakamlara ulaşabiliyor. Tek fark, emekli maaşının olmayışı!

Emeklilik ile ilgili geçmişin katı kurallarının yerini bugünlerde esneklik ve kişiselleştirilmiş uygulamalar aldı. Çalışanlar, emeklilik hedeflerine daha kolay ulaşıyor. Emekli olamayanlara ise prim iadesi yapılıyor.

Emekli Olamayanlara Prim İadesi

Sigortalı bazı kişiler, emekli olmak için gerekli şartları sağlayamıyor. Toplu ödeme ya da çalışma yöntemi ile de emeklilik hakkı elde edemiyorlar. SGK bu kişilere, primlerini toplu olarak geri veriyor. Emekli olamayanlara SGK, yapılan başvuru sonrasında toplu prim iadesi yapıyor.

Ancak SGK'dan toplu para iadesi alabilmek için de sağlanması gereken bazı şartlar bulunuyor: Bu şartlar şu şekilde sıralanıyor.

• Aktif olarak çalışmamak ya da kendi işini yapıyor olmamak.

• Emekli aylığı bağlanması şartlarını sağlayamamış olmak

Emekli Olamayanlara Prim İadesi Nasıl Yapılır?

Emekli olamayanlar ancak SGK'ya prim yatırmış olan vatandaşlar, yapmış oldukları prim ödemelerini iade almak için, bağlı bulundukları sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı bir talepte bulunabilirler.