Emekli Maaşları İkramiyelerle Birlikte Bayramdan Önce Yatacak Mı?

Emekli Maaşları İkramiyelerle Birlikte Bayramdan Önce Yatacak Mı?
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde emekliler, maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmayacağını ve bayram ikramiyesi ile birlikte mi yatacağı gibi konuları araştırıyor.

Her sene olduğu gibi 2024'te de Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı biliniyor. Ancak 16 milyondan fazla emekli, maaşlarının hesaplarına bayramdan önce yatıp yatmayacağını merak ediyor.

Emekli Maaşları Bayramdan Önce Yatacak Mı?

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bayram ikramiyelerinin emeklilerin hesaplarına Kurban Bayramı öncesinde yatırılacağını ve bununla ilgili takvimin de yakında açıklanacağını duyurdu.

Fakat pek çok kişi, emekli maaşlarının da bayram ikramiyeleri ile birlikte hesaplara yatmasını bekliyor. Çünkü bazı emeklilerin maaş günleri, 16 - 19 Haziran aralığında kutlanacak olan Kurban Bayramı'na denk geliyor.

Bu nedenle emekli maaşlarının da bayram ikramiyeleri ile birlikte hesaplara aktarılacağı tahmin ediliyor. Bunun için öngörülen tarih ise 10 - 14 Haziran 2024 haftası.

Bu şekilde emekliler için Haziran ayı çifte ödeme ayı olacak. Memur maaşlarının ayın 15'inde yatıyor olması; emekli memur maaşlarının ise ayın başında yatrılıyor olması dolayısı ile memur ve emekli memur maaşlarında herhangi bir erken ödeme durumu söz konusu olmayacak.

Ancak emekli memur bayram ikramiyelerinin de SGK ve Bağ-Kur emekli ikramiyeleri ile birlikte yatırılması bekleniyor. Yani memur emeklileri, maaş ve ikramiyelerini aynı anda alamayacak.