Emekli maaşı ve ikramiyelerinde son durum: Bakan Bilgin tarih verdi! Tüm gözler o tarihe çevrildi!

Emekli maaşı ve ikramiyelerinde son durum: Bakan Bilgin tarih verdi! Tüm gözler o tarihe çevrildi!
Emekli maaşı ve ikramiyelerinde son durum: Bakan Bilgin tarih verdi! Tüm gözler o tarihe çevrildi!

Emekli vatandaşlar, en düşük emekli maaşı açıklamalarının ardından bu kez de bayram ikramiyeleriyle ilgili açıklamaları merak ediyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığının 7.500 TL olacağını ve bayram ikramiyelerinin toplamda 4.000 TL olarak ödeneceğini belirtti.

Yapılan bu artışlar, emekli vatandaşların hayat standartlarını yükseltirken aynı zamanda ekonomik kalkınma ve sosyal güvenlik sisteminin de güçlenmesine katkı sağlayacak. Bakan Bilgin, emekli vatandaşların hak ettikleri değeri görmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

GÜNCEL EMEKLİ MAAŞININ ÖDEME TARİHİ

emekli-maasi-ve-ikramiyelerinde-son-durum-bakan-bilgin-tarih-verdi-tum-gozler-o-tarihe-cevrildi (2)

Bakan Bilgin, 2023 yılı Nisan ayı itibariyle ödenen aylıkların en düşük 7.500 TL olacağını açıkladı ve bu düzenlemeden 8,8 milyon emeklinin yararlanacağını belirtti. Emekli ikramiyeleri ile ilgili yapılan açıklamalar ise yakından takip ediliyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, emeklilerin her zaman öncelikleri arasında olduğu vurgulandı. Sosyal devlet anlayışıyla emeklilerin enflasyonun tahribatından korunması için iyileştirmeler yapılmaya devam edileceği ifade edildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

Emekli alt sınır aylığı 2019 yılında 1.000 TL olarak belirlenmişken, 2020 yılında bu rakam 1.500 TL'ye yükseltildi. 2022 yılında ise Ocak ayında 2.500 TL olarak belirlenen emekli alt sınır aylığı, Temmuz ayında ödenen miktarla birlikte 3.500 TL oldu. 2023 yılı için belirlenen emekli alt sınır aylığı ise Ocak ayında 5.500 TL olarak açıklandı. Bu rakam, Nisan dönemi itibarıyla yüzde 36,36 oranında bir artışla 7.500 TL'ye yükseltildi. Belirlenen rakamlar kapsamında en düşük emekli aylığı, Aralık 2022 tarihine göre %114,3 artış gösterdi. 2023 yılı Nisan ayı itibarıyla ise emekli maaşları 7.500 TL olarak ödenecek ve bu ödemelerden 8,8 milyon emekli vatandaş yararlanmaya başlayacak.