Elektrikli Toros ile TOGG’u Geçtiler! Araba Piyasasında Büyük Devrime Şahit Oluyoruz

Elektrikli Toros ile TOGG’u Geçtiler! Araba Piyasasında Büyük Devrime Şahit Oluyoruz
Elektrikli Toros gündeme bomba gibi düştü. TOGG üretimini bile geride bırakabilir.

Son zamanlarda elektrikli araç furyası ile birlikte elektrikli araç dönemi artık hız kazandı. Ülkemizin de TOGG aracı ile birlikte dünyaya açıldığı şu günlerde elektrikli araç furyası ilerlemeye devam ediyor. Bu son günlerde de Toros’tan elektrikli bir imaj geldi.

Yıllardır ülkemizde herkesin dilinde olan bir model Toros’un yeni imajı ile birlikte sahalara geri döneceği konuşuluyor. Aracın elektrikli modeli ile birlikte Türkiye’de yola çıkacağı da konuşuluyor.

Toros Elektrikli Olarak Geliyor!

Renault tarafından gelen yeni haberlerde 2024 yılı içerisinde Toros’un elektrikli modeli geleceği konuluyor. Tasarımını aynı şekilde koruyarak geleceği de söyleniyor. 100 km hıza 13 saniyede ulaşabilecek. Saatte 130 km ve 400 km menzile sahip olacak. Aracın 1 milyon TL altında satış fiyatı olacağı da belirtiliyor.

Renault tarafından yapılan açıklamada Toros’ta kullanılan motorun Dacia’da da kullanılarak satışa çıkarılacağı belirtiliyor. Bu durum iki firma arasında rekabet olacağını da düşündürüyor. Ancak çoğu araç sahibine göre rakip olmasının imkansız olduğu belirtiliyor. Çünkü bir aracın SUV olması diğerinin ise hb ya da sedan olacağını düşünürsek tarz olarak farklı olacaktır. 2024 yılının başında satışa başlayacağı da konuşulan araç Türkiye’de fazla bir satış yapacaktır. Gelecek olan Toros’un tarihi kasası ile birlikte çok fazla satış gerçekleştirerek bir furya haline geleceği de düşünülüyor. Dacia’da da aynı şekilde yorumlar geliyor.