Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İle İlgili Beklenen Haber Geldi!

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İle İlgili Beklenen Haber Geldi!
Motorlu Taşıtlar Vergisinin ek ödemesiyle ilgili kamuoyunda büyük bir beklenti var. Beklenen haber sonunda geldi.

Motorlu taşıtlar vergisinin son ödeme tarihi 31 Ağustos olduğu söylenmişti. Fakat Gelir İdaresi Başkanlığı 6 Eylül tarihine kadar sürenin uzadığını bildirdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafınca yapılan açıklamada “Bakanlığın yaptığı değerlendirmeler doğrultusunda, 7456 sayılı kanunun 1.maddesinin 5 numaralı fıkrası hükmünce 31 Ağustos’a kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksitinin ödeme süresi 6 Eylül’e kadar uzatıldı” dedi.

Bu süreçte geçen süre için hesaplanacak olan gecikme zammı ile beraber borcunu ödeyenler katsayı uygulanmadan 7440 sayılı yapılandırma kanunundan yararlanabilecek ama peşin ödeme indirim uygulamasına dahil olmayacak.

Motorlu taşıt vergi ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi üzerinden, anlaşmalı bankaların kartları ile, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, bankaların Mobil uygulamalarından, telefon ve internet bankacılığı üstünden yapılabilir.

Depremzedelerden Ek motorlu taşıt vergisi ödemeyecek

Bir çok şehri etkileyen 6 şubat depremi sebebiyle mücbir neden hali ilan edilen Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ ile Sivas’ın Gürün ilçesinde deprem tarihinden itibaren yıkılan ya da ağır veya orta hasarlı olan binaların sahiplerine ait araçlar, depremde ağır hasar görüp kullanıma hale gelen araçlarla deprem sebebiyle eşi ya da birinci dereceden kan bağından birini kaybeden kişilere ait araçlar ek motorlu taşıt vergisinden muaf tutulacak.