Eğitim İş sendikası protesto yaptı: Çalışma Bakanlığının önünde isyan etti! 20 bin TL'yi ancak 2 ayda görüyoruz..

Eğitim İş sendikası protesto yaptı: Çalışma Bakanlığının önünde isyan etti! 20 bin TL'yi ancak 2 ayda görüyoruz..
Eğitim İş sendikası üyeleri, Çalışma Bakanlığı binası önünde toplanarak maaş ödemeleri için taleplerini dile getirdi. Sendika üyeleri, 20 bin liralık maaş ödemelerinin ancak 2 ayda alındığını belirterek, konuya ilişkin bir çözüm talep ettiler..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilginin öğretmen maaşlarıyla ilgili sözleri, öğretmenler ve memurlar arasında büyük tepki yarattı. Bakan Bilgin, öğretmen maaşlarının 20 bin liranın üzerinde olduğunu iddia etmişti, ancak öğretmen ve memur sendikaları bu iddiayı kesin bir şekilde yalanladı.

Eğitim-İş ile Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-İş) tarafından yapılan protesto eyleminde öğretmenler ve memurlar, Bakan Bilginin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Protestocular, öğretmen maaşlarının asgari ücretin altında olduğunu ve ekonomik zorluklar yaşadıklarını vurguladılar.

ALGI YARATMAYIN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "öğretmenlerin 20 bin liranın üzerinde maaş aldığı" yönündeki açıklamaları, öğretmenler arasında büyük tepki yarattı. Eğitim-İş ve Büro-İş sendikaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanarak bakanın yanıltıcı açıklamalarına karşı tepkilerini dile getirdi. Bir öğretmenin 13 bin 600 TL maaş alması, öğretmenlerin maalesef yaşadığı ekonomik sıkıntıları gözler önüne seriyor. Ayrıca, yeni başlayan öğretmenlerin aldığı ücretin sadece 12 bin 400 TL olması, öğretmenlerin eşit işe eşit ücret kapsamında ayrıştırılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Öğretmenlerin sadece maddi anlamda değil, manevi olarak da takdir edilmesi gerektiğinin altını çizen bir diğer öğretmen ise "Bugün afet bölgesinde toplumun yaralarını saracak öğretmenlerden maalesef umutsuz olduğunu görüyoruz" diyerek öğretmenlerin toplumda oynadığı önemli rolü vurguladı.

TOZ PEMBE TABLO ÇİZDİLER

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in öğretmen maaşları hakkında yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Özbay, ülkede açlık sınırının 11 bine yaklaştığını ve en düşük memur maaşının açlık sınırının altında kaldığını vurguladı. Öğretmenlerin ve diğer kamu çalışanlarının aldığı maaşların 20 bin liranın üzerinde olmadığını belirten Özbay, bakanın yaptığı açıklamanın gerçeğe aykırı olduğunu ve toplumda yanlış bir algı yarattığını ifade etti. Özbay, Eğitim-İş olarak kamu emekçilerinin yaşadığı sefaleti örtecek kadar büyük bir yalanın olmadığını ve emekçilerin yaşadığı zorlukları mücadeleleriyle değiştireceklerini belirtti.