Eğitim hazırlık ödeneğinin 13 bin lira olmasına yeşil ışık yok!

Eğitim hazırlık ödeneğinin 13 bin lira olmasına yeşil ışık yok!
7.dönem toplu sözleşme görüşmelerinde memur sen'in talepleri arasında yer alan ve öğretmenlere Eylül ayında ödenen Eğitim hazırlık ödeneğinin 13 bin lira olmasına yeşil ışık yok..

7.dönem toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, hizmet kollarının talepleri masada görüşülmeye devam ediyor.

Masada memurların temsil eden Memur Sen'e bağlı hizmet kolu sendikaların hükümete taleplerini aktarmış ve müzakereler başlamıştı. Eğitim Bir Sen'de bu sendikalardan birisi.

Eğitim hizmet kolunda yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen, öğretmenlerin taleplerini masada müzakere ediyor. Eğitim Bir Sen'in ısrarla talep ettiği bir konuda öğretmenlere her eylül ayında ödenen hazırlık ödeneğinin yükseltilmesi hususu.

Eğitim hazırlık ödeneğinin 13 bin lira olmasına yeşil ışık yok

Bilindiği gibi Eylül ayında öğretmenlere ödenecek hazırlık ödeneğinin güncel tutarı şu anda bin 400, eğitim bir sen bu tutarın zamlanarak 13 bin lira civarına çıkarılası için hükümet ile pazarlık ediyor. Ancak edindiğimiz kulis bilgilerine göre Eğitim hazırlık ödeneğinin 13 bin lira olmasına yeşil ışık yok. Hükümet kanadını tutarın yükseltilmesinden yana ancak 13 bin liralara çıkması şu an için mümkün değil gibi. Bakalım önümüzde ki günlerde anlaşmanın sağlanması tutarın kamuoyuna açıklanması bekleniyor..