Eğitim Bir Sen'den En Düşük Memur Maaşı 25 bin 300 Olsun Çıkışı Geldi

Eğitim Bir Sen'den En Düşük Memur Maaşı 25 bin 300 Olsun Çıkışı Geldi
Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, son dönemlerde artan hayat pahalılığı karşısında, öncede 22 bin lira olarak açıklanan en düşük memur maaşını 25 bin 300'e çıkarılmasını istedi.

Memur Sen'den en düşük memur maaşının güncellenmesi ile ilgili olarak talep geldi. Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, son dönemlerde artan hayat pahalılığı karşısında, öncede 22 bin lira olarak açıklanan en düşük memur maaşını 25 bin 300'e çıkarılmasını istedi.

Eğitim Bir Sen'den En Düşük Memur Maaşı 25 bin 300 Olsun Çıkışı Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde verdiği en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak müjdesi sonrasında artan hayat pahalılığı ile birlikte memurlar bu tutarın güncellenmesi gerektiğini her platformda dile getiriyor.

Özellikle yetkili sendika Memur Sen'den bu konuyla ilgili olarak talepler daha gür bir şekilde gelmeye başladı. Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, en düşük memur maaşının 22.000 TL olarak açıklanmasının, aslında 25.300 TL'ye yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Memur-Sen, en düşük memur maaşının 22.000 TL'ye çıkarılmasını ve üzerine yüzde 6+9 oranında zam yapılmasını talep ediyor. Bu talebe göre, en düşük memur maaşı 25.300 TL olacaktır.

Tonbul, en düşük maaşın 22 bin lira olması için ya taban aylığına zam ya da yeni bir ilave ödeme olacağını söyledi. 22 bin liraya toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkının dahil edilemeyeceğini belirten Tonbul, “Sayın Cumhurbaşkanımızın temmuzda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Toplu sözleşmeden gelen haklarımızın bu tutarın üzerine eklenmesi gerekiyor” dedi.