Dolarda beklemedik gelişme: O tarihte zirve yapacak! Yatırımcılar bu fırsatı mutlaka değerlendirmeli!

Dolarda beklemedik gelişme: O tarihte zirve yapacak! Yatırımcılar bu fırsatı mutlaka değerlendirmeli!
Ekonomi uzmanı, Dolar/TL kurundaki yükselişin ardından büyük dengesizliklerin olduğunu söyleyerek bir uyarıda bulundu. Dolar yatırımı yapanlar ise uygun bir satış tarihi beklemeye başladı..

Yaklaşan seçimlerin etkisiyle dolar kurunda yaşanacak değişimler hakkında uzman görüşleri merakla bekleniyor. Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, piyasalarda yaşanacak değişimleri öngörerek çarpıcı açıklamalar yaptı. Uzun süredir baskılanan doların her an fırlayabileceğini iddia eden Uysal, seçim sonrası dolar kurunun ortalama 8,50 TL seviyelerinde olabileceğini söyledi.

Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılar, yatırımcıları dolar yatırımına yöneltmiş olsa da seçim öncesi dolar kurunun yavaşlaması bekleniyor. Uzmanların değerlendirmeleri, seçim sonrası piyasalarda hareketlenmenin yaşanabileceği yönünde. Dolar/TL kurunun son dönemde 19 seviyelerine yükselmesi, yatırımcıları oldukça endişelendirmeye başlamıştı. Ancak seçim öncesinde piyasaların durgunlaşması, dolar kurunda da yavaşlama etkisi yaratmış görünüyor. Uzmanlar, seçim sonrasında dolar kurunun yeniden hareketlenmesi ihtimaline karşı yatırımcıları uyarıyor.

DOLAR 25 TL'yi GÖREBİLİR

dolarda-beklemedik-gelisme-o-tarihte-zirve-yapacak-yatirimcilar-bu-firsati-mutlaka-degerlendirm (2)

14 Mayıs'ta yapılacak seçim öncesi Türkiye'de piyasalar hareketlenirken, Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, dolar kurundaki değişimler hakkında açıklamalarda bulundu. Uzun süredir baskılanan doların, seçimlerin sonuçlarına bakılmaksızın yükseleceğini iddia eden Uysal, Merkez Bankası'nın faiz kararları konusunda da uyarıda bulundu. Faizlerin artırılması gerektiğini savunan Uysal, doların 25 TL seviyesini göreceğini söyledi.

REKOR SEVİYEDE ARTIŞ OLACAK!

Uysal, seçime kadar dolar kurunun 19,50 TL seviyelerinde sabit kalacağını ancak seçim sonrasında dolar kurunda yüksek bir artış yaşanabileceğini belirtti. Politika değişikliklerinin etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Uysal, seçim sonrası olası bir değişimde bile dolar kurunun yükseleceği konusunda uyarıda bulundu. Merkez Bankası'nın faiz kararları hakkında da açıklamalarda bulunan Uysal, faizlerin artırılması gerektiğini söyledi. Düşük faiz kararının ekonomide iflasa neden olduğunu ve bu durumun devam etmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Dolar/TL ve Euro/TL üzerinde bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Uysal, "Kim gelirse gelsin, döviz kurunda 25'lere doğru bir zıplama olacağı kanaatindeyim" diyerek önümüzdeki dönemde döviz kurlarında yüksek bir artış olabileceğinin de altını çizdi.