Dolar kahini Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın dolar tahmini ile alay etti!

Dolar kahini Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın dolar tahmini ile alay etti!
Döviz kurlarına ve altın piyasasına ilişkin yaptığı değerlendirmeler sayesinde yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar tarafından yakından takip edilen isimler arasında yer alan Ekonomist Selçuk Geçer, doların yeni rekoruna işaret ederek Merkez Bankası

Döviz kurlarına ve altın piyasasına ilişkin sık sık değerlendirmelerde bulunan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, son dönemlerde piyasaların hareketlenmesi ile birlikte arka arkaya açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada vatandaşların dolar ile borçlanmaması gerektiğine dikkat çeken Ekonomist Geçer, dolarda yükselişin devam edeceğini ileri sürmüştü. Birkaç gündür yukarı yönlü hareketleri hızlanan ve 19 TL seviyesini aşan dolar kurunun ardından yorumlarını güncelleyen Geçer, Merkez Bankası’na göndermede bulundu.

Özellikle dolar kuruna ilişkin tahminleri ile gündemden düşmeyen Ekonomist Selçuk Geçer, Amerikan bankalarının iflaslarının duyurulmasının ardından yükselişe geçen dolar kurunu yakın takip altına aldı. Doların 19 TL seviyesini aşarak yeni bir rekora imza atmasının ardından yeni bir açıklamaya imza atan Geçer, Merkez Bankası’nın sene sonu dolar kuru tahminini resmen ti’ye aldı.

MERKEZ BANKASI’NI Tİ’YE ALDI!

dolar-kahini-ekonomist-selcuk-gecer-merkez-bankasinin-dolar-tahmini-ile-alay-etti (2)

Dolar kurunun 19 TL seviyesini aşarak 19,21 TL seviyesine ulaşmasının ardından yeni bir açıklamaya imza atan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası’nın sene sonu dolar kuru tahminini gündeme getirdi. Merkez Bankası’nın 2023 yılı dolar beklentisinin 22,91 TL olduğunu hatırlatan Geçer, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “Dolar 19 TL’yi artık geçti diyebiliriz. Merkez Bankası anketine göre yıl sonu dolar beklentisi 22,91 imiş. İnşaallah orada kalır!”

35 TL DEMİŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde kendi dolar tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, 9 gün içerisinde doların 3- 5 TL kadar değerleneceğini ileri sürmüştü. Açıklamasının devamında Amerika’nın enflasyonuna dikkat çeken Geçer, enflasyonun yükselmeye devam etmesi durumunda FED’in de faiz artırımlarına devam edeceğini ve bu durumda doların 35 TL’yi bulabileceğini iddia etmişti.

Geçer’in tahminlerinin üzerinden çok geçmeden dolar kurunun 19 TL seviyesini almış olması dikkatlerden kaçmadı. Önümüzdeki hafta içerisinde 5 TL’ye kadar artışın yaşanıp yaşanmayacağı ise merak konusu oldu.