Darbe Üstüne Darbe! Emekliye Yüzde 20 Otobüs İndirimi Uygulanmıyor!

Darbe Üstüne Darbe! Emekliye Yüzde 20 Otobüs İndirimi Uygulanmıyor!
Emekli vatandaşlar bilet almak için gittikleri otogar ya da turizm şirketlerinde umduklarını bulamadılar! Emekliye yüzde 20 otobüs indirimi uygulanmıyor!

kurban Bayramı için memleketine otobüsle gitmek isteyenh emekliler, bilet almak için otogar ya da turizm şirketlerine gittiklerinde beklemedikleri bir durumla karşılaştılar. 2024'ün Emekliler Yılı olduğu açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından, farklı Bakanlıklar, emekliler için çeşitli indirimmler yapmaya başladılar. Bu indirimler arasında %20 otobüs indirimi de yer alıyor. Ancak emekliye yüzde 20 otobüs indirimi uygulanmıyor!

Emekliye Yüzde 20 Otobüs İndirimi Uygulanmıyor!

Pek çok otobüs firması yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı için memleketine gitmek isteyen vatandaşa zamlı tarife uygulamayacağını ve hatta otobüs biletlerinin tükendiğini; bu nedenle de ek seferler düzenleyeceklerini açıkladılar. Bu talep bakanlıklar tarafından da gelmişti.

Bununla birlikte vatandaşlar memleketlerine gitmek için, daha uygun olması dolayısı ile otobüs bileti almak istediler. Emekliler otobüs biletlerini yüzde 20 indirim hakkıyla alacaklarını biliyorlardı. Ancak gelen şikayetler, otobüs firmalarının emeklilere bu indirimi uygulamadıkları yönünde.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlandı ve 31 Mayıs 2024'te Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren kararla birlikte, emeklilere, şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yüzde 20 indirim uygulanması durumu söz konusu.

Ancak Akşam Gazetesi'nden alınan bilgilere göre pek çok otobüs firması: Ulaştırma Bakanlığı tarafından ellerine yazı ulaşmadığını ya da bu durumun henüz yasalaşmadığını gerekçe göstererek emeklilere tanınan yüzde 20 indirimi uygulamıyor! İddia edilen o ki 15 otobüs firmasından sadece 1 firma alınan karara uyuyor.

Bu gibi bir durumla karşılaşan emekli vatandaşların, durumu Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden GİMER'e şikayet etmeleri talebinde bulunuldu.