Cumhurbaşkanı talimatı verdi! Maaş zamları için tüm imkanlar zorlanacak

Cumhurbaşkanı talimatı verdi! Maaş zamları için tüm imkanlar zorlanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli vatandaşların maaşlarına zam konusunda tüm imkanların zorlanması talimatını verdi.

Memur maaş zamlarıyla ilgili görüşmeler devam ederken, istedikleri zamları Temmuz ayında alamayan emekli vatandaşlar da bu sefer ara zam beklentisine girdi.

Maaş zamları için tüm imkanlar zorlanacak

Aldıkları maaşların enflasyon karşısında günden güne erdiğini aktaran emekliler, meclisin açılmasıyla birlikte maaşlarına zam bekliyor. Bu konuyla ilgili olarak çalışmalara başlayan Bakanlığa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat geldiği öğrenildi.

Erdoğan'ın ilgili bakanlara tüm şartların zorlanarak emeklileri memnun edecek bir adım atmaları talimatı verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, depremin maliyeti nedeniyle bütçe imkanlarının kısıtlı olduğunu dile getiren ekonomi kurmaylarına Erdoğan "Başka kalemlerden tasarruf edin, emekliye verin" dedi. Bu kapsamda, Maliye ve Hazine Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının emeklilere yapılacak iyileştirme konusunda 'Etki analizi' çalışması yaptığı öğrenildi. 15 milyondan fazla emekli için yapılacak maaş artışlarının bütçeye maliyeti, bu maliyetin hangi kalemlerden kesinti yapılarak karşılanabileceği yönünde bir rapor hazırlandığı belirtildi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ-